Başvuru Ekranı Açıldı-Üniversite Öğrencilerine Türkiye İş Kurumu'ndan İş

Çalışma Bakanlığı 'ndan bir açıklama geldi. Az önce gelen açıklamada üniversite öğrencilerine yaz aylarında iş verileceği ve başvuruların bugün başlayacağına yer verildi. Açıklama sonrası ilanlar geldi ve başvurular başladı.

Başvuru Ekranı Açıldı-Üniversite Öğrencilerine Türkiye İş Kurumu'ndan İş

Çalışma Bakanlığı 'ndan personel alımı açıklaması geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklaması yaptı. Çalışma Bakanlığı resmi internet sayfasında yayımlanan yazılı açıklamada üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve onlara çalışma disiplini kazandırmak, yaz aylarında harçlık kazanmalarına imkan tanımak için  düzenlenecek Sosyal Çalışma Programları(SÇP) için başvuruların 25 Haziran 2019 tarihinde başlayacağını ve 4 gün süreceğine yer verildi. 

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencilerinin başvurabileceği Program için başvuruların İŞKUR’un internet sitesi üzerinden kabul edileceğini söyleyerek açıklama yapan Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

“Öğrenciler programa katıldıkları her bir gün için 67,36 TL ödeme almaya hak kazanacak. Ayrıca katılımcıların çalıştıkları süre kadar emekliliklerine etki edecek sigortalarını karşılayacağız” 

3 AY DEVAM EDECEK

SÇP’lerin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, 3 ay süreyle çalışacağını söyleyen  Bakan Selçuk, program süresinin öğrencilerin tatil süresince kendilerine zaman ayırabilmeleri maksadıyla haftada 3 gün çalışılacağını ifade etti. 

Programlardan bu yaz döneminde en fazla 39 gün, öğrencilik hayatı boyunca ise toplamda 90 gün faydalanılabileceğini ifade eden Selçuk, “Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında Sosyal Çalışma Programlarını düzenleyeceğiz.” dedi.

BAŞVURU EKRANI

Başvurular İŞKUR resmi internet sayfasından alınacak. İlanlar henüz gelmedi. İlanlar gelir gelmez kamubulteni.com 'da olacak. 

Başvuru ekranı şu şekilde;

https://esube.iskur.gov.tr

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada İŞ ARAYAN kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. Bu ekranda , resimde üst menüde online işlemler yazan kısma tıklayın ve belirtilen adımları takip ederek başvuru ekranına gidin. 

İlanlar geldi. Başvuru ekranı şu şekilde;

Bu ekrana geldiğinizde başvuru yapmak istediğiniz şehri seçin ve ARA butonuna tıklayın. İlanlar aşağıda sıralanacaktır. 

İlana başvuracak diğer kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

BAŞVURU  EKRANI AÇILDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN