2100-2626 TL Maaşla HSK Personel Alımı Kadro Dağılımı Açıklandı-En Az İlkokul

Hakimler ve Savcılar Kurlu kadrolu 45 işçi alımı başvuru özel şartları, kadro dağılımı ve diğer detaylar açıklandı. İşte HSK personel alımı başvuru detayları.

2100-2626 TL Maaşla HSK Personel Alımı Kadro Dağılımı Açıklandı-En Az İlkokul

HSK işçi alımı kadroları ve başvuru detayları belli oldu.

Önceki gün Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan ve ilk olarak kamubulteni.com 'un takipçilerine aktardığı HSK kadrolu işçi alımında detaylar belli oldu. Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda HSK 45 sürekli işçi alımının kadro dağılımı ve özel şartlarına yer verildi. 

İKAMET ŞARTI VAR

Yayımlanan ilan metninde , alınacak personellerin Ankara İlinde ikamet ediyor olması gerektiğine yer verilirken , ilan tarihi itibariyle Ankara 'da ikamet edenlerin başvurularının alınacağına yer verildi. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

HSK sürekli işçi alımı başvuru genel şartları şu şekilde;

  • Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmaları gerekmektedir.
  • Adayların Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli, iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamaları gerekmektedir.
  • Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı aranan taleplerde, ön lisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’den P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

LİSE VE İLKOKUL MEZUNLARINDA KPSS ARANMAYACAK

Aralık ayında yürülüğe giren yönetmelik ile artık kamuya işçi alımlarında sadece lisans ve ön lisans mezunlarında KPSS şartı olacak. İlkokul ve lise mezunu adaylarda herhangi bir sınav şartı aranmayacak. Bu adaylar arasından mülakata çağrılacaklar kura ile belirlenecek.

KADRO DAĞILIMI VE ÖZEL ŞARTLAR

HSK 45 işçi alımında en az ilkokul mezunu 21 kişi, Sıhhi Tesisatçı olarak 1, Elektrikçi olarak 1, şoför olarak 15, mobilyacı olarak 1, Bahçıvan - Peyzaj Bahçıvanı olarak 1 ve Bilgisayar Teknikeri olarak 1 personel alınacak.

Mezuniyet ve özel şartlar şu şekilde;

MAAŞ

Temizlik Görevlisi ve Peyzaj Bahçıvanı pozisyonunda istihdam edilecek işçilerine 2019 yılı Asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirlenen bir günlük normal çalışma karşılığı belirlenen asgari ücretin %4’ü (günlük brüt 88,69 seksen sekiz lira altmış dokuz kuruş), yani aylık 2100 TL.

Şoför (Yolcu Taşıma), Sıhhi Tesisatçı/Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı, Elektrikçi (Genel), Mobilyacı ve Bilgisayar Teknisyeni pozisyonlarında istihdam edilecek işçilere 2019 yılı Asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirlenen bir günlük normal çalışma karşılığı belirlenen asgari ücretin %30’u (günlük brüt 110,86 yüz on lira seksen altı kuruş), oranında artırılmış olarak ödenecektir. Yani aylık 2626 TL.

BAŞVURU

İlana başvurular 18.02.2019-22.02.201 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden alınacaktır. Başvurular başladığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

İlan metni için TIKLAYIN