TYP Kura Çekiminde Torpil İddiası Ortalığı Karıştırdı

İŞKUR TYP kapsamında personel alımı için kuralar bugün çekildi. Mardin 'de 21 Kasım Şehir Stadyumunda gerçekleşen kura çekiminde torpil iddiası ortalığı karıştırdı.

TYP Kura Çekiminde Torpil İddiası Ortalığı Karıştırdı

Mardin 'e TYP kapsamında 999 personel alımı için ilan geçtiğimiz haftalarda yayımlandı.

Yayımlanan ilana 11 bin 408 kişi başvuru yaptı. Başvuruların tamamlanmasının ardından adaylar kura çekimine tabi tutuldu ve çalışacak adaylar kura ile belirlendi. Toplum Yararına Çalışma Programları yapılan personel alımı için kura çekimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından halk eğitim merkezinde yapıldı. Halk eğitim merkezinde gerçekleştirilen kura çekimi ile işe başlayacak olan 999 kişi belirlendi.

 Ancak diğer kişiler, kura çekiminde hile yapıldığını ve bazı kişilerin adının torpille çıktığını iddia etti ve bölgede gerginlik çıktı.

Söz konusu personel alımında 650 temizlik görevlisi, 349 özel güvenlik görevlisi alımı yapılacağı bildirildi. Alınacak personeller MEB bünyesinde çalıştırılacak ve okullarda istihdam edilecek. 

Bugün gerçekleşen kura çekimi 21 Kasım Şehir Stadyumu’nda noter huzurunda yapıldı.

KURA 5 SAAT SÜRDÜ

Söz konusu kura çekimi sabah başladı ve 5 saat boyunca devam etti. Adayların adlarının yazıldığı kağıtlar karıştırıldı ve tek tek kura çekilerek çalışmaya hak kazanan adaylar belirlendi. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen kura çekiminde adları çıkmayan bazı adaylar, çekilişte torpil olduğunu iddia etti. Yetkililer ise bu iddiaya karşı çıktı.

Gerginliğin artınca güvenlik görevlileri tepki gösteren adaylara “Kura çekimi usulüne uygun yapıldı. Şikayetiniz veya itirazınız varsa gidin savcılığa yapın” dedi. Tartışmalar bir süre sonra sona erdi.

Kamubulteni.com  | Ankara