TTK ve TKİ'ye 17 Bin Yeni Personel Alımı

Türkiye Taş Kömürü 'ne ve Türkiye Kömür İşletmelerine , en az ilkokul mezunu adaylar arasından 17 bin yeni işçi alımı yapılacak.

TTK ve TKİ'ye 17 Bin Yeni Personel Alımı

Enerji ve Tabii Kaynakla Bakanı Fatih Dönmez geçtiği gün yaptığı açıklamada, TTİ'ye 15 bin 500 personel alımı yapılacağını söyledi. 

Geçtiğimiz gün gelen bu açıklamanın ardından kamu personeli adayları, alımın ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. 

BAKAN NE DEMİŞTİ?

Bakan Dönmez yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"TKİ ruhsatlarında 25 ila 30 yıllık projeyle 72, 3 milyar liralık yerli kömür ekonomiye kazandırılacak. Yeni modelle beraber 7 sahanın ruhsat devriye potansiyeli yüksek alanları üretime açıyoruz. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) ait 7 kömür sahasının ruhsatı devrediliyor. Yıllık 18, 6 milyon ilave kömür üretim gerçekleşecek. 30 yılda ekonomiye 72, 3 milyar TL değerinde yerli kömür kazandırılacak.

Devredilen kömür sahalarında Kamuya 21 milyar Türk Lirası gelir sağlanırken, özel sektör 15 bin 500 kişilik istihdam sağlayacak."

1500 ALIM DAHA OLACAK

Daha önce yapılan açıklamada TTK bünyesine 1500 işçi alımı yapılacağı bildirilmişti. 1500 alım için bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta ilanın gelmesi bekleniyor. Ocak ayında söz konusu alım için kuralar çekilecek ve atanacak adaylar belli olacak.

KPSS'SİZ ALIM OLACAK

TTK bünyesine yapılacak bu alımların hepsinde, lise mezunu adaylarda KPSS şartı aranmayacak. Lisans ve ön lisans mezunu adaylarda 60 KPSS şartı aranması beklenirken, özel sektöre yapılacak 15500 alımın da yine KPSS'siz yapılması bekleniyor.

15500 KPSS'siz alım için önümüzdeki yıl ilanlar yayımlanacak. İlanlar yayımlandığı anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android  için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN