TTK 1500 İşçi Alımı KPSS'siz Yapılacak

Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürü 'nden işçi alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklama, açıklamanın değerlendirmesi ve diğer detaylar haberimizde.

TTK 1500 İşçi Alımı KPSS'siz Yapılacak

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu yeni işçi alımı hakkında açıklamalarda bulundu.

TTK 1500 işçi alımı beklenirken bu konuda bir açıklama geldi.  Eroğlu konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasıanda şu ifadeleri kullandı:

“Maden ağır ve tehlikeli iş kolu. Onun için yaş sınırını 30’da tutacağız. İŞKUR’un yönetmelik değişikliği resmi gazetede yayınlandı. Geriye sadece 2019 yılı finansman kararnamesine ‘TTK’ya işçi alınacak’ diye ilave hüküm konulacak.

İşin büyük bir kısmı tamamlandı. Bugün yarın haber bekliyoruz. Alımlar gerçekleştikten sonra 21 gün de eğitim var. İş başı tarihi 2019 yılının ilk aylarında gerçekleşebilecek” 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TTK 'ya işçi alımı ile ilgili geçtiğimiz aylarda, "İnşallah bu yıl sonuna kadar TTK'ya bin kişi alacağız. Önümüzdeki yıl da buna 500 ilavemiz olacak, toplamda bin 500" ifadelerini kullanmıştı.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise işçi alımına ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

"Tüketicilikten uzaklaşıp üreten olursak bizim için çok daha iyi olur. TTK'ya işçi alımı konusunda Enerji Bakanımız kentimize ziyaretinde, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu sözü biz emir telakki ederiz.' demişti. Biz de bu söylemler doğrultusunda sayın Bakan ile tekrar görüşme yaptık. Türk-İş Genel Başkanımız da Ereğli'de yaptığı bir konuşmada, kuruma Kasım ayı içerisinde 1500 işçinin aynı anda alınmasını talep etmişti. Milletvekillerimizin, bizlerin ve genel müdürlüğümüzün talebi de bu şekildedir."

LİSE MEZUNU ALIM KPSS'SİZ OLACAK

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete 'de yayımlanan yönetmelik ile lise mezunu işçi alımlarında KPSS şartı aranmayacağına yer verildi. TTK Genel Müdürü de bu yönetmeliğe göre personel alımı yapacaklarını söyledi. Lise mezunu alımlarda KPSS şartı olmayacak. 

İLAN HANGİ SİTEDE YAYIMLANACAK?

TTK 1500 işçi alım ilanı yayımlandığı anda kamubulteni.com 'da olacak. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER