MSB Kura ile En Az İlkokul Mezunu 600 İşçi Alımı Başvuru Ekranı İŞKUR'da Açıldı

En az ilkokul mezunu adaylar arasından 600 işçi alımı için MSB ilan yayımladı. Yayımlanan ilanın başvurusu bugün başladı. İŞKUR aracılığıyla alınmaya başlanan başvuruların detayları haberimizde.

MSB Kura ile En Az İlkokul Mezunu 600 İşçi Alımı Başvuru Ekranı İŞKUR'da Açıldı

Son dakika haberi: MSB 600 işçi alımı başvuru ekranı açıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda , farklı kadrolarda istihdam etmek üzere işçi alımı yapılacağına ye rverildi. Toplamda 600 işçi alımı için yayımlanan duyurunun ardından başvuru ekranı bugün açıldı ve kadro dağılımı belli oldu.

EN AZ İLKOKUL MEZUNU KURA İLE

Farklı branşlara yapılan personel alımında , başvuru yapacak adayların en az ilkokul mezunu olması istendi. İlana başvuru yapan adaylar arasından seçimler kura ile yapılacak.

BAŞVURU DETAYLARI

İlana başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar şu şekilde;

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • İŞKUR da ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen bölümlerden son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak.
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.
  • Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Yaptırılacak güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
  • İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
  • Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları ilana Millî Savunma Bakanlığınca davet edildikleri halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkacaktır.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU ŞEKLİ

İlana başvurular internet üzerinden ve İŞKUR çağrı merkezindene alınmaktadır. Çağrı merkezinden başvuru yapabilmek için 170 'i arayın. İnternet üzerinden başvuru için aşağıdaki adımları takip edin.

1. Aşağıdaki linke gidin.

https://esube.iskur.gov.tr

2. Link açıldıktan sonra İŞ ARAYAN kısmından giriş yapın.

3. Giriş yaptıktan sonra  karşınıza çıkan ekranda İŞ İLANLARI kısmını tıklayın.

4. Son olarak aşağıdaki ekrana gitmiş olacaksınız. Bu ekranda görüldüğü gibi İŞYERİ UNVANI yazan kısma MSB PERSONEL DAİRE yazın ve ARA butonuna tıklayın.

İlanlar aşağıda sıralanacaktır. 

TÜM KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞ İLANLARINDAN, MEMUR ALIMLARINDAN İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN