Tarih Açıklandı: 2019 Polis ve Jandarma Alımı Açıklaması Geldi

TBMM 'ye sunulacak yargı reformu belgelerinde polis ve jandarma alımı da yer aldı. Hukuk mezunlarının kolluk kuvvetlerinde istihdamı için ekstra öncelik verilecek. İşte detaylar ve son bilgiler.

Tarih Açıklandı: 2019 Polis ve Jandarma Alımı Açıklaması Geldi

Polis ve jandarma alımı açıklaması.

Yargı reformu belgeleri 1 Ekim tarihinde TBMM 'nin açılmasının ardından ilk gündem maddesi yargı reformu olacak. Yargı reformu ile adalet sisteminde birçok değişiklik olacak. Yaplacak değişikliklerden dikkat çekeni polis alımı detayı.

Daha önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmış ve polis ve jandarma alımlarında Hukuk Fakültesi mezunlarına öncelik verileceğini söylemişti. Erdoğan 'ın bu açıklamasının ardından düzenleme yargı reformuna ekleniyor. 

Yargı reformuna eklenen düzenleme ile hukuk mezunu adaylara kontenjan ayrılacak ve kolluk kuvvetlerine hukuk mezunu adaylar arasından alım yapılacak.

ŞU CÜMLE İLE PAKETTE YER ALDI

Hukuk mezunu adayların polis ve jandarma olarak istihdam edilmesi için yargı reformu belgesinde "Hukuk fakültesi mezunlarının adli kollukta istihdamının önü açılacak" cümlesi yer aldı. Kolluk kuvveti denince de akla polis ve jandarma geliyor. 

ZATEN BAŞVURU YAPABİLİYORLAR AMA..

Hukuk bitiren adaylar normalde de jandarma subay alımlarına , POMEM ve PAEM polis alımlarına başvuru yapabiliyor. Ancak Hukuk mezunları avukatlık, savcı ve hakimlik için ter dökmekte, kolluk kuvvetlerine girmek istememektedir. 

Yukarıdaki cümlenin eklenmesinin ardından alımlarda bazı düzenlemeler yapılması , hukuk mezunlarının poli ve jandarma alımlarına yönlenmesi için bazı avantajlar sağlanması bekleniyor. 

KADIN-ERKEK POLİS -JANDAMRA ADAYLARI BU SAYFADA

Bilgi alış verişi için  >> TIKLA KATIL

POLİS VE JANDARMA ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN