Süleyman Soylu'dan Jandarma ve Polis Alımı Açıklaması 2019

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , terörle mücadele, düzensiz göç meselelerine değinirken jandarma ve polis alımlarına değindi. İşte açıklama.

Süleyman Soylu'dan Jandarma ve Polis Alımı Açıklaması 2019

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan polis ve jandarma alımı açıklaması.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından Ankara 'da düzenlenen  Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Uluslararası Güvenlik Kongresi ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , göç , uyuşturucu ve terör meseleleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Terörle ve düzensiz göçle ciddi bir mücadele içinde olduklarını söyleyen Bakan Soylu, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Suriye'de veya Ortadoğu'nun herhangi bir yerinden yola çıkan düzensiz göç, bir yere kadar DEAŞ'a, sonra da PKK'ya para ödüyor. Sonra da sınırlarımızın içinde organizatörlere veriliyor. Yol üzerinde aldığı uyuşturucuyu satmaya çalışıyor. Sonra doğudan batıya doğru kaçmaya çalışıyor. "

GÖÇ MESELESİ

Kaçak göç ile mücadele meselesine değinen Bakan Soylu, "2014'te Yunanistan'a geçen her 100 göçmenden 10'u yakalanıyordu. Şimdi denizde 51'i yakalanabiliyor, 49'u geçiyor. Bu bizim ortaya koymuş başarının belki de en üst noktasıdır. " dedi.

SURİYELİ ÇOCUKLAR

Türkiye 'deki Suriyeli çocukların okullaşma oranlarına da değinen Bakan , "Ülkemizdeki Suriyeli çocukların okullaşma oranı yüzde 96. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir rakama ulaşılamadı. " dedi. Bakan bu oranın dünya ortalamasının yüzde 60'larda olduğunu ifade etti.

POLİS VE JANDARMA ALIMI AÇIKLAMASI

Son dönemlerde artan düzensiz göç , uyuşturucuya karşı açılan amansız savaş, terörle mücadele ve trafik meseleleri ile kolluk kuvvetlerinin ciddi mücadele içinde olduğunu söyleyen Bakan Soylu , 15 Temmuz 2016 'dan bu yana ciddi personel alımı yaptıklarını , alımlar için sürecin devam ettiğini ve yeni alımlar için hazırlıkların başladığını söyledi.

JANDARMA ALIMI

Jandarma 'ya uzman erbaş alımı için 3. grup mülakatları devam ediyor. Asayiş ve komando sınıflarına yeni alım için 2020 ortalarına kadar llana çıkılması beklenmiyor.

POLİS JANDARMA ALIMINI BEKLEYENLER BU SAYFADA

Kadın-erkek alımları bekleyenlerle bilgi alış verişi  için TIKLA KATIL

POLİS ALIMI

Polis Akademisi 2 bin PAEM, 500 PÖH alımı başvurularını alıyor. 17 Eylül 'de başlayan başvurular 27 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek.

PÖH alımı için TIKLAYIN

PAEM alımı için TIKLAYIN

2500 PAEM ve PÖH alımının ardından EGM , 10 bin yeni POMEM polis alımı için ilana çıkacak. POMEM ilanı için henüz tarih netleşmedi. 

İLANLAR GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN