Polis Alımı, Bekçi Alımı, Jandarma Personel Alımında Yeni Dönem ! Şartlar Değişecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV'de katıldığı canlı yayında bekçi alımı, polis alımı ve jandarma personel alımlarına adayların yoğun ilgisine değinerek, bazen süreçlerin bu ilgiden dolayı uzadığını, şartlarda ve eğitimlerde düzenlemelere gidileceğini söyledi. KPSS konusuna da değinen İçişleri Bakanı, KPSS puanları konusunda önlisans mezunlarından yoğun talep olduğunu, bununla ilgili puan düşürme çalışmaları yaptıklarını, yüksek ihtimalle KPSS puanının düşürüleceğini söyledi. İşte detaylar ve son bi

Polis Alımı, Bekçi Alımı, Jandarma Personel Alımında Yeni Dönem ! Şartlar Değişecek

Polis Alımı, Bekçi Alımı, Jandarma Personel Alımında Yeni Dönem Başlıyor! Şartlar Değişecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV'de katıldığı canlı yayında bekçi alımı, polis alımı ve jandarma personel alımlarına adayların yoğun ilgisine değinerek, bazen süreçlerin bu ilgiden dolayı uzadığını, şartlarda ve eğitimlerde düzenlemelere gidileceğini söyledi. KPSS konusuna da değinen İçişleri Bakanı, KPSS puanları konusunda önlisans mezunlarından yoğun talep olduğunu, bununla ilgili puan düşürme çalışmaları yaptıklarını, yüksek ihtimalle KPSS puanının düşürüleceğini söyledi.

YENİ ALIMLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK, DİĞER KADIN-ERKEK ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

KPSS PUANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLİYOR

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın polis alımı konusundaki bazı şartlarda değişiklik yapacağına dair açıklama Bakan Soylu'dan bugün gelmişti. Bakan Soylu, NTV'de katıldığı canlı yayında bekçi alımı, jandarma personel alımı, polis alımı gibi konularda adaylardan çok fazla talep aldıklarını, 70 olan KPSS'nin 65'e düşürülmesi için çalışmaların devam ettiğini vurgularken, KPSS'nin büyük ihtimalle düşeceğini söyledi. 

AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ PERSONEL ALIMLARI İNCELENECEK

Avrupa ülkelerindeki personel alımları konusunda da çalışmalar yaptıklarını vurgulayan İçişleri Bakanı, ilgili ülkelerdeki istihdam politikalarını yakından takip ettiklerini, ona göre alımlar yapılacağını söyledi. Yeni alımlardaki standartlarla ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacaklarını belirten Soylu, eğitim sürecinde de düzenlemeye gidileceğini söyledi. Eğitimlerin 4 ay olduğunu, bunun önce 6 aya sonra da 8 aya çıkarılacağını söyledi. EGM, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın personel alımlarına yönelik ilginin bazen Bakanlığı zor duruma soktuğunu söyleyen Bakan, "EGM, Jandarma, Sahil Güvenlik alımlarına çok kişi başvuru yapıyor. Bu da bizi zora sokuyor. Bu alımlarda mülakatlar oluyor, yazılı sözlü spor mülakatları oluyor. Bu aşamalardan geçerken ciddi zaman kaybı oluyor." şeklinde konuştu.

ADAYLARIN İLK TEPKİSİ OLUMLU

KPSS puanlarıyla ilgili düzenlemenin adaylar tarafından olumlu karşılandığı gözlemlenirken, bazı şartlar konusunda beklentiler ise sürüyor.  Siz ne düşünüyorsunuz? Yeni personel alımlarına ilişkin beklentileriniz neler? Sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle beklentilerinizi paylaşabilirsiniz.