PA EGM 2. Dönem Bekçi Alımı Sayısı Düşebilir-İşte 2019 Başvuru Şartları

Emniyet Genel Müdürlüğü yeni dönem bekçi alımı için bekleyen adayları üzen son dakika gelişmesi. İşte bekçilik hakkında gelen son bilgiler ve 2019 bekçi alımı başvuru şartları hakkında detaylar.

PA EGM 2. Dönem Bekçi Alımı Sayısı Düşebilir-İşte 2019 Başvuru Şartları

2 dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanını bekleyenleri üzen haber.

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine 1. dönem bekçi alımında 7 bin kadro için ilana çıkıldı. Başvurular 7 bin alım için alındı ancak yazılı sınav esnasında 7 binlik kadro 10 bin 200 civarına çıkarıldı ve 1ç dönem alımında 76 İl geneline 10 bin 200 'den fazla bekçi alımı yapıldı. Sayının arttırıldığına dair resmi bir açıklama veya duyuur gelmedi ancak eğitime çağrılan aday sayısı 10 bin 257 oldu.

SÜLEYMAN SOYLU 'DAN BEKÇİ ALIMI AÇIKLAMASI GELDİ-13 ŞUBAT TARİHLİ AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYIN

BAKAN SOYLU 17 BİN ALIM OLACAK DEMİŞTİ

2017 yılında yapılan bekçi alımlarından sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bekçilik eğitimlerinin sona ermesinden sonra 17 bin alım yapacaklarını söyledi.  Bu alımlardan ilki için 7 bin sayısını veren Bakan Soylu, ikinci alımda 10 bin alacağız dedi. 

Ancak Bakan Soylu 'nun 7 bin dediği alımın sayısı 10 bin 257 'ye yükseltildi. Bu da , 2. dönem bekçi alımıa 7 bin civarında sayının kaldığını gösteriyor.

10 BİN KADRO İHDASI OLMUŞTU

Geçtiğimiz Kasım ayında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile EGM 'ye 10 bin yeni bekçi alımı için kadro ihdas edilmişti. Ancak 7 bin bekçi alımı süreci devam ederken 10 bin kadro ihdas edilmişti. Kadro ihdasından sonra 7 bin alım 10 bin 257 'ye çıkartılmıştı. 

Bu şekilde baktığımızda ilk başta 10 bin 500 olarak beklenen 2. dönem bekçi alımı sayısı 7 bin olabilir. 

TEKRAR BİR KADRO İHDASI YA DA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN HAMLESİ

Yeni bir kadro ihdası ya da İçişleri Bakanlığı 'nın talebi üzerine bekçi alımı sayısı arttırılabilir. Bekleyip göreceğiz. 

BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI

Bekçi alımında başvuru şartları henüz değiştirilmedi. Mevcut şartlar şu şekilde;

Siz de aşağıdaki yorum kısmından, değişmesini istediğiniz şartları yazabilir, diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

BEKÇİ ALIM İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com özel haberidir.