Nüfus Müdürlüğüne 2019'da Mülakatsız Memur Ataması Yapacak

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine yapılan 1600 kadro ihdası için geri sayımda sona eriyor. 2019 yılındaki merkezi atamalarla Nüfus Müdürlüğüne mülakatsız memur ataması yapılacak.

Nüfus Müdürlüğüne 2019'da Mülakatsız Memur Ataması Yapacak

Nüfus Müdürlüklerine 1600 memur alımı kadro ihdası 2017 yılında yapılmıştı. 

3 Kasım 2017 günü Resmi Gazete 'de yayımlanan Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesine 1600 memur alımı için kadro ihdası yapıldı.

Söz konusu kanunda kadro ihdası için şu ifadelere yer verildi:

"Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün ihtiyacını karşılamak üzere ekli (I) ve (II) sayılı listelerde yer alan kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili bölümüne eklenmiştir."

KADRO DAĞILIMI

NVİ 1600 memur alımında kadro dağılımı şu şekilde;

 

UNVANI

SERBEST

KADRO

ADEDİ

Daire Başkanı

2

Şube Müdürü

6

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

20

Avukat

6

Mühendis

10

Tekniker

6

Teknisyen

70

TOPLAM

120

 

UNVANI

SERBEST

KADRO

ADEDİ

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

280

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

1200

TOPLAM

1480

Kadro ihdası yapılalı 15 ay oldu ama hala bu kadrolara personel alımı için ilan yayımlanmadı. İlanın yayımlanmaması , adayların tepkisine neden oldu. 

EN FAZLA KADRO VERİ HAZIRLAMA POZİSYONUNA

Yayımlanan bu kadro ihdasında en fazla kadro 1480 ile Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni pozisyonuna oldu.  280 VHKİ kadrosuna alımlar , naklen yapılacak. Kalan 1200 VHKİ kadrosu için alımlar ise merkezi yerleştirme ile yapılacak. Ancak kadro ihdasından sonra yapılan 2018/1 ile 2018/2 merkezi atamalarında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetlerine alım olmadı. 

Bu yıl yapılacak merkezi atamalarla bu kadrolara alım yapılacak.

2019 KPSS TERCİH TARİHLERİ HALA AÇIKLANMADI

Her yıl Ocak ayının son günlerinde yapılan merkezi atama tarihleri açıklaması bu yıl hala gelmedi. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta bu açıklamanın gelmesi bekleniyor. Merkezi atama tarihleri açıklandığı anda ve tüm memur alımlarından bildirimle haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN