Kontenjan Sınırı Var! Jandarma Uzman Erbaş Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Jandarma uzman erbaş alımı için detaylar. En az ilköğretim mezunu adaylar arasından yapılan uzman erbaş alımında 2019 yılında olduğu gibi kontenjan sınırı var. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

Kontenjan Sınırı Var! Jandarma Uzman Erbaş Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Jandarma Genel Komutanlığı, on binlerce adayın beklediği ilanı geçtiğimiz hafta yayımladı. Yayımlanan ilanda en az ilköğretim mezunu adaylar arasından 5 bin uzman erbaş alımı yapılacağına yer verildi. İlana başvurular 21 Ocak 2021 günü başladı ve başvurular alınmaya başladı. İlkokul ve ortaokul mezunlarının KPSS şartsız, en az lise mezunlarının ise KPSS 50 puan şartı ile başvuru yapabildiği uzman erbaş alımında başvurusunu yapan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. 

BRANŞ DAĞILIMI

Uzman erbaş alımında branş dağılımı şu şekilde:

İlana başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

BAŞVURU SONRASI

Jandarma duyurusu şu şekilde:

"a. Her eğitim seviyesinde başvuru yapılabilmesi maksadıyla Tablo-6 ve 7’de, alt branşlara ait öğrenim seviyesi kontenjanları belirtilmiş olup, bu kontenjanlar doğrultusunda adaylar müracaat edebileceklerdir.

b. Belirtilen kontenjanlardan üst öğrenime ait kontenjanın doldurulamaması durumunda boş kalan kontenjan miktarı sırasıyla bir alt öğrenim seviyesindeki [(Lisans, Ön Lisans, Ortaöğretim (Lise), İlköğretim (Ortaokul)] kontenjana, alt öğrenim seviyesindeki kontenjanının doldurulamaması durumunda boş kalan kontenjan ise sırasıyla bir üstteki (Lise, Ön Lisans ve Lisans öğrenim seviyelerine aktarılacaktır.) kontenjana aktarılacaktır.

c. KPSS notu ile lisans, ön lisans ve ortaöğretim (Lise) eğitim seviyelerinde başvuru yapan adaylarda KPSS notu yüksek olanlardan başlayarak sırasıyla, İlköğretim (ortaokul) seviyesinde başvuru yapan adaylarda ise yaşı küçük olan adaylara öncelik verilecektir. ç. Yaşı küçük aday sıralamasında ilköğretim (ortaokul) mezunları için zorunlu olarak istenen belgelere [(Milli Eğitim Bakanlığı onaylı (MEB onaylı olmayan sertifika ve belgeler geçersiz sayılacaktır.) Ustalık, Kalfalık, Çıraklık, İş Yeri Açma Belgesi)] sahip olmayan adaylar kontenjana dahil edilmeyecek ve sınavlara çağrılmayacaktır.

d. Adaylar kendi mezun olduğu bölümün/alanın Tablo-6’daki bölümlerinden birine denk olduğunu iddia ediyorsa ilgili kurumdan (lise alanları için MEB veya ön lisans ve Lisans bölümleri için ise YÖK’ten) aldığı denklik belgesini hem ön başvuru esnasında www.jandarma.gov.tr internet adresindeki personel temin sistemine yükleyecek, aynı zamanda seçme sınavlarına gelirken de yanında getirecektir.

e. Denklik belgesinin sistemden yüklenmesi adayın başvurusunu geçerli hale getirmeyecektir. Denklik belgesinin kontrolü seçme sınavları aşamasında yapılacaktır. Denklik belgesinin aslını seçme sınavlarına gelirken getirmeyen adaylar sınavlara alınmayacaktır"

KAÇ KATI ADAY ÇAĞRILACAK?

Uzman erbaş alımına başvuru yapanlar için kontenjan var. Yukarıdaki tabloda yer alan sayıların 5 katı kadar aday mülakata çağrılacak.  KPSS puanı ile başvuru yapılan pozisyonlarda KPSS puan sırası dikkate alınacak. Diğer kadrolarda ise yaşı küçük olan adaydan başlanılarak alınacak sayının 5 katı kadar aday çağrılacak. 

25 BİN KONTENJANI

5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı için 25 bin aday mülakata çağrılacak.  Sizce bu yeterli mi? Yorum kısmı aşağıda.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

Sonuçların açıklanacağı tarih belli değil. Ancak 31 Ocak'ta başvuruların bitmesinin ardından Şubat ayının ortalarında sonuçların açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN