İçişleri Bakanlığı 964 Büro Personeli Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanlığı büro personeli alımı yapacak. İçişleri Bakanlığı'nın büro personeli alımları ve diğer pozisyonlar için gerçekleştireceği alımlara başvurular 21 Şubat 2019 tarihinde başlayacak.

İçişleri Bakanlığı 964 Büro Personeli Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanlığı'na büro perosneli alımı yapılacak. İçişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan resmi duyuruda, bakanlığa mühendis, tekniker, teknisyen ve büro personeli pozisyonlarında kamu personeli alımı yapılacağı belirtilirken, Büro personeli alımı için başvuru yapacak adayların en az önlisans mezunu olması gerektiğine dikkat çekildi. Büro Personeli alımlarında lisans mezunlarına 289 kontenjan ayrılırken, önlisans mezunlarına 675 kontenjan ayrıldı. Toplamda 964 kişilik alım İçişleri Bakanlığı'nın taşra teşkilatı için gerçekleştirilecek.

BÜRO PERSONELİ ALIMI BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

  • En az ön lisans mezunu olmak,
  • ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP(3), ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak, 
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak,
  •  Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken sözleşmenin feshedilmesi durumunda, son müracaat tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Başvurular 21 Şubat'ta başlayacak, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek başvurular 26 Şubat 2019 tarihi itibariyle sonlanacak. İçişleri Bakanlığı'nın personel alımı için başvuru yapacak adayların ayrıca başvuru genel şartlarını da yerine getirmesi gerekiyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak, 
  • Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 
  • Sicil kaydı olmaması, 
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir 4/B sözleşmeli pozisyonda çalışanların, başvuruda bulunmak istedikleri sözleşmeli pozisyon unvanı ile halen görev yaptıkları 4/B sözleşmeli personel pozisyon unvanının aynı olmaması 
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir 4/B sözleşmeli pozisyonda çalışmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların, fesihten önce görev yaptıkları 4/B sözleşmeli personel pozisyonuyla aynı unvanlı pozisyona başvuruda bulunmaları halinde, son müracaat tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

DİĞER POZİSYONLAR

İçişleri Bakanlığı'nın 1200 kişilik personel alımında yer alan diğer pozisyonlar, ilgili pozisyonlar için belirlenen başvuru özel şartları ve diğer detaylar için TIKLAYIN.

Türkiye'nin Lider Memur adayı sitesi kamu bülteni'nin mobil uygulamasını indirmek için TIKLAYIN.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA