EGM'ye Polis ve Jandarma Trafik Personeli Alımı Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son açıklamasında jandarma ve EGM'ye trafik personeli alımı açıklaması geldi. İşte Bakan Soylu'nun açıklaması.

EGM'ye Polis ve Jandarma Trafik Personeli Alımı Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan polis ve jandarma alımı açıklaması.

Önceki gün Antalya 'da düzenlenen 'Hayatıma Kastım Yok Kaskım Var' kampanyasını başlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, jandarma ve polis alımlarına değindi. Bakan Soylu trafik ekiplerine yapılan polis ve jandarma alımlarına değinirken alımların devam edeceğini ifade etti.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, 2016 yılında 21 bin 925 olan trafik polisi sayısını, 2 yılda yapılan alımlar sonucu 24 bin 270 'e çıkarttıklarını, bu yılın sonuna kadar 1730 trafik polisi alımı daha olacağını ve trafikte toplam polis sayısının 26 bine ulaşacağını söyledi.

Bakan Soylu açıklamasını şu şekilde devam ettirdi:

"Keza jandarmamızda da 2016'ya kıyasla trafik tim personeli sayımızı yaklaşık yüzde 81 oranında artırdık. Ayrıca 100 motosiklet alarak ilk defa jandarma motosikletli trafik timi kurduk. Bunun yanı sıra yüz yüze denetimi, algılanan yakalanma riski duygusunu artırmaya dönük faaliyetlerimizi, trafik ekiplerimizin görünürlüğünü, denetim sayılarımızı artırdık. Ocak- Haziran dönemleri karşılaştırıldığında 2018-2019 arasında trafikte kontrol ettiğimiz araç sayısı yüzde 31,5 artmıştır ve bu da yukarıda bahsettiğim can kaybı azalmalarını sağlamıştır. Çok net bir gerçek var, denetim sayısı artıkça, trafikte yaşadığımız kazalar ve can kayıpları azalıyor"

23. dönem POMEM ile yapılan 15 bin polis alımında, yıl sonuna kadar mezun olacak adaylardan 1700 'ü trafiğe verilecek. Öte yandan 2019-1 Jandarma uzman erbaş alımında da adayların birçoğu , eğitimin sona ermesi sonrası trafiğe verilecek.

Kadın-erkek Jandarma ve polis alımlarını bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

İLANLAR GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN