DİB ve EGM'ye Bekçi, VHKİ, Hizmetli , Kaloriferci, Şoför Alımları Yapılacak (20 Binin Üzerinde Memur- Sözleşmeli Personel Alımı )

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 9 bin 500 perosnel alımı için başvuru genel ve özel şartları belli oldu, başvuru tarihleri ve başvuru işlemleri hakkında detaylı bilgilendirme DİB resmi sitesinde yer alıyor. Bu alımların yanı sıra 2019 yılı içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na bekçi, hizmetli, kaloriferci, din hizmetleri uzmanı, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi unvanlarda alım yapılması, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'na ise 10 bin bekçi alımı yapıl

DİB ve EGM'ye Bekçi, VHKİ, Hizmetli , Kaloriferci, Şoför Alımları Yapılacak (20 Binin Üzerinde Memur- Sözleşmeli Personel Alımı )

Diyanet İşleri Başkanlığı'na 9 Bin 500 Personel Alımı için Başvurular 7 Şubat'ta Başlıyor 

Diyanet İşleri Başkanlığı'na 3 farklı unvanda 9 bin 500 sözleşmeli kamu personeli alımı gerçekleştirilecek. Başvuru genel ve özel şartları ile başvuru tarihleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yapılan resmi duyuruda belirtilmişti. 

DİB HANGİ POZİSYONA NE KADAR PERSONEL ALINACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sayfasından 9 bin 500 personel alımı yapılacağına dair duyuru geçtiğimiz gün yayımlanmıştı. DİB tarafından yayımlanan resmi duyuruda 9 bin 500 kişilik alımların 3 bin kişilik kontenjanının Kur'an Kursu Öğreticisi, 6 Bin kişilik kontenjanının İmam Hatip, 500 kişilik kontenjanının ise müezzin kayyım pozisyonları için gerçekleştirileceği belirtildi. 2018 KPSS puanları esas alınarak yapılacak alımlarda boş kadro sayısının 3 katına kadar aday sözlü sınav heyecanı yaşayacak. 

BAŞVURUSUNU ONAYLATMAYAN ADAYLARIN İŞLEMLERİ GEÇERSİZ

DİB 9 Bin 500 personel alımı için başvurular 7 ile 15 Şubat 2019 tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresindeki sınav başvuru formunun doldurulması ve ilgili tarihlerde herhangi bir il ilçe müftülüğüne şahsen formun onaylatılması şeklinde yapılacak. Başvuru için gerekli belgeler ve diğer detaylar DİB'in resmi internet sayfasından takip edilebilecek.

DİB ve EGM'ye 20 Bin Personel Alınacak

Bu alımların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personel ihtiyacının karşılanması için 8 binin üzerinde kadro ihdası geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan kadro ihdasında  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Merkez Teşkilatına 376 kadro ihdası gerçekleştirilirken, bu kadrolar hukuk müşaviri (15), müfettiş (40), müfettiş yardımcısı (20), musahhih (10), eğitim uzmanı (20), din hizmetleri uzmanı (20), veri hazırlama ve kontrol işletmeni (140), avukat (10), mimar (11), mühendis (50), şehir bölge planlamacısı (2), astronom (3), tekniker (25) ve teknisyen (10) unvanları için oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Taşra teşkilatına ise 8 bin 113 kadro ihdası gerçekleştirildi. Taşra teşkilatı için kadro ihdası gerçekleşen unvanlar şube müdürü (650), din hizmetleri uzmanı (800), şef (150), veri hazırlama ve kontrol işletmeni (500), şoför (150), avukat (20), tekniker (143), kütüphaneci (50), murakıp (500), müezzin-kayyım (4 bin 450), aşçı (150), hizmetli (200), kaloriferci (150) ve bekçi (200) olmuştu. 

Bekçi Alımları için de 10 Bin Kadro İhdası

İçişleri Bakanlığı'na 10 bin yeni bekçi kadro ihdası ile 36 kişilik ayrı kadro ihdası gerçekleştirilmişti. Kadro ihdası gerçekleştirilen unvanlar kaymakam, yazı işleri müdürü, nüfus müdürü, şef, programcı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, hizmetli, kaloriferci , dağıtıcı ve bekçi olmuştu.

Bekçi Alımı için Şubat Ayında İlan Bekleniyor

İçişleri Bakanlığı'nın Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için Şubat ayı içerisinde yeni ilan yayımlaması bekleniyor.

DİĞER MEMUR, ÖZEL SEKTÖR İLANLARINI TAKİP ETMEK, DUYURULARI ANINDA CEP TELEFONUNUZA BİLDİRİM OLARAK ALABİLMEK İÇİN TÜRKİYE'NİN LİDER MEMUR ADAYI SİTESİ KAMU BÜLTENİNİN MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREBİLİRSİNİZ. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.