Bekçi Alımına Daha Önce Başvuru Yapamayanlara Güzel Haber

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği giriş sınavına daha önce başvuru yapamayan adaylar, bekçi alımı ilanlarının devam edip etmeyeceğini merak ederken, köylere de bekçi alımının yaygınlaşması bekleniyor. İşte detaylar ve gelen açıklama.

Bekçi Alımına Daha Önce Başvuru Yapamayanlara Güzel Haber

Bekçi Alımı için Daha Önce Başvuru Yapamayanlara Güzel Haber 

Kısa süre önce hayata geçirilen çarşı ve mahalle bekçiliği uygulamasına işsiz gençlerin yoğun ilgi gösterdiği, başvurularda rekor kırıldığı görülüyordu. 

TIKLA ! İlkokul, Lise, Önlisans ve Lisans Düzeyinden İş Haberlerini Takip Et, Diğer Kadın-Erkek adaylarla tanışıp bilgi alışverişinde bulun.

Daha önceki alımlara başvuru yapamayan adaylar, bundan sonra alım yapıp yapmayacağını merak ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmelerde Çarşı ve Mahalle Bekçiliği uygulamasından memnun olduklarını gelecek dönemlerde köylere de bekçi uygulamasının getirileceğini söylemişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirilen bekçilik uygulaması bu sene de yoğun ilgi görmüş, 8 bin bekçi alımı için Polis Akademisi Başkanlığı ilana çıkmıştı. İlgili ilana başvuru yapamayan adaylar, bundan sonra yeni alım yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Bu konu artık netleşmiş durumda. Bekçi alımları önünüzdeki süreçte de devam edecek. Ankara ve İstanbul'un köyleri için gerçekleşen bekçi alımlarına benzer alımların öncelikle büyükşehirlere daha sonra da diğer illerimize yapılması bekleniyor.

Köylere Bekçi Alımında İkamet Şartı

Köylere yapılan bekçi alımlarına sadece o köylerde ikamet eden gençlerin başvuru yapabilmesi, köylerdeki istihdama katkı sağlayacak. Yakın tarihte bir ilan yayımlanıp yayımlanmayacağı netleşmese de bundan sonraki alımların İzmir, Bursa, Adana, Mersin başta olmak üzere diğer büyükşehirlerin köylerine yapılacağı tahmin ediliyor.

BAKAN SOYLU, SİLİVRİ'DE BEKÇİ ALIMLARINA İLİŞKİN NE SÖYLEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Geçtiğimiz gün Silivri'nin köylerine bekçi alımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Silivri'de esnaf ziyaretleri sırasında köylere bekçi alımına ilişkin, "İstanbul'a 2016 yılında 9 milyon 300 bin turist geldi. Bugün bu rakam 13,5 milyon. İnşallah 2019'un sonunda 15 milyon. Bunu gördüler, bindiriyorlar Türkiye'ye. Birileri Türkiye'nin tekerine çomak sokmak için 23 Haziran'ı fırsat olarak kolluyor. Bunu çok net şekilde görüyorum. Sokaklardaki huzuru oluşturabilmek için bekçi verdik. Daha da vereceğiz, 8 bin bekçi alıyoruz. Şu anda Silivri'nin köylerine bekçi sözü verdik. Silivri'nin 18 köyüne bekçi alıyoruz. 4-5 ay içinde tamamlayacağız. Bekçileri köyde yaşayanlardan da atayacağız." demişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA