Son Dakika: Meteoroloji'den Kar ve Yağmur Uyarısı-İşte Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, sıcak havanın yerini kar ve yağmura bırakacağına yer verildi. İşte hava durumu.

Son Dakika: Meteoroloji'den Kar ve Yağmur Uyarısı-İşte Hava Durumu

Son dakika: O İller için kar yağışı uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, sıcak havaların bazı bölgelerde yerini kar yağışına bırakacağına yer verildi. 

Yapılan açıklama şu şekilde;

"Ülkemizin 28.03.2019 Perşembe günü Orta Akdeniz üzerinden yağışlı ve Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Doğu bölgelerimizde bugün (26.03.2019) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışların, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinde tekrar başlaması bekleniyor. Perşembe (28.03.2019) günü yeni gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisiyle yurdun güney ve doğu kesimleri (Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu) ağırlıklı beklenen yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere önümüzdeki bir hafta süresince Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda zaman zaman kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Van, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Siirt ve Şırnak illerinin doğu, Tunceli’nin kuzey ilçelerinde her gün aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların meydana getirebileceği buzlanma ve don olayıyla birlikte ulaşımda aksamalar ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibi yapılarak oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe günü kuzeybatı kesimlerden itibaren başlayarak hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, doğuda ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor."

HARİTALI HAVA DURUMU

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA