MGM'den O İller İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı-İşte Hava Durumu

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'nden hava durumu hakkında son dakika açıklaması. Bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

MGM'den O İller İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı-İşte Hava Durumu

Son dakika haberi: Meteoroloji 'den yağış uyarısı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından  yapılan son dakika açıklamasına göre, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz 'in doğusu (Rize, Artvin ve Bayburt) ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceğine yer verildi. 

Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu 'nun kuzey ve doğusu ile Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların, Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

Marmara ile iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin edilirken, rüzgarın Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Muğla'nın Doğu İlçeleri ile Antalya'nın Batı İlçelerindeki Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Bugün öğle saatlerine kadar Muğla'nın doğu ilçelerinde (Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Seydikemer, Fethiye), öğle saatlerinde ise Antalya'nın batı ilçelerinde (Kaş, Kumluca, Finike, Demre) görülecek gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Muğla’nın Bodrum, Datça ve Marmaris ilçeleri ile Aydın’ın Didim İlçesinde Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

Muğla’nın Bodrum, Datça ve Marmaris ilçeleri ile Aydın’ın Didim ilçesinde bu gece saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor. Yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ile Edirne’nin Güney Kesimlerinde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!

Marmara Bölgesi’nde bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın yönünün kuzeydoğuya dönerek kuvvetinin artması; yarın (13.03.2019 Çarşamba) akşam saatlerine kadar İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ile Edirne’nin güney kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.