Meteoroloji Hava Durumunu Paylaştı: Kuvvetli Rüzgar ve Yağmur Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında ülke genelinde hava durumuna yer verilirken birçok bölgede kuvvetli rüzgar ve yağmur uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Hava Durumunu Paylaştı: Kuvvetli Rüzgar ve Yağmur Uyarısı

Türkiye geneli hava durumu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir so ndakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada bazı şehirler için kuvvetli rüzgar uyarısı yapılırken, birçok bölgede sağanak yağış geleceği uyarısı yapıldı ve ülke genelinde 5 günlük hava durumuna yer verildi.

ŞİDDETLİ RÜZGAR UYARISI

MGM 'den yapılan açıklamada bugün bazı bölgelerde şiddetli rüzgar beklendiğine yer verildi. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"25.05.2019 Cumartesi günü Doğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 Km/saat), hamleli olarak yer yer kuvvetli fırtına (90-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji tarafından 5 günlük hava durumu paylaşıldı. Türkiye geneli hava durumu ile ilgili yapılan paylaşım şu şekilde;