Meteoroloji Hava Durumunu Duyurdu: Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada birçok şehir için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İşte İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir hava durumu.

Meteoroloji Hava Durumunu Duyurdu: Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat

Meteoroloji 'den son dakika uyarıları geldi.

MGM resmi sayfasından yayımlanan son dakika duyurularında , birçok il için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. birçok ilde kuvvetli yağış geleceğinin belirtildiği açıklamada vatandaşlara dikkatli olunması uyarısı yapıldı. 

Yapılan son açıklamada hava  tahminleri yayımlandı.  Hava tahminine göre Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece sıcaklıkların azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bildirildi. Karadeniz Bölgesi'nin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Son dakika bilgilerine göre Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği belirtildi.

Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, öğleden sonra Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine yer verildi.

HAVA SICAKLIĞI NE KADAR DEĞİŞECEK?

Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR UYARISI

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: VATANDAŞLAR DİKKAT

Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, öğleden sonra Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İŞTE HARİTALI TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

PAZARTESİ HAVA DURUMU

SALI HAVA DURUMU

ÇARŞAMBA HAVA DURUMU

PERŞEMBE HAVA DURUMU

CUMA