Meteoroloji Hava Durumunu Açıkladı: Bayramda Bu Şehirlerde Yaşayanlar Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada ülke genelinde bayramın sıcak geçeceğine yer verildi. İşte MGM açıklaması ve ülke genelinde hava durumu.

Meteoroloji Hava Durumunu Açıkladı: Bayramda Bu Şehirlerde Yaşayanlar Dikkat

Kurban Bayramı 'nda sıcaklara dikkat.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kurban Bayramı 'nda havaların yurt genelinde güneşli olacağı , birçok yerde sıcakların oldukça etkili olacağına yer verildi. 

İstanbul Teknik Üniversitesi  Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, hava durumu ile ilgili yaptığı açıklamada, bayramda eyyam-ı bahur sıcaklarının  geleceği ve yurt genelinde etkili olacağını söyledi.

Toros onu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kuzey Afrika ve Arap yarımadasında çöl bölgeleri aşırı ısındı ve oralardaki sıcak hava ülkemize kadar geliyor. Ülkemizdeki meteorolojik durum sebebiyle de güneş ışınımı fazla geliyor. Uzun süren eyyam-ı bahur sebebiyle birçok tehlike de bizleri bekliyor. Yaşlılar, çocuklar, hamileler ve hasta olanların olumsuz etkilenme riski yüksek. Aynı olumsuzluk hayvanlar içinde geçerli. Bitkilerin de su ihtiyacı artacaktır. Suyun sürdürülebilirliği ve gıda güvenliği için suyun idareli ve sulama tekniğine uygun kullanılması son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.

KURBAN BAYRAMI HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada hava tahmin raporuna şu şekilde yer verildi:

Kurban bayramı tatili süresince yurdumuzun sıcak havanın etkisinde kalacağı, bu hafta sonu Cumartesi (Arefe) günü Doğu Karadeniz kıyı kesiminde, Pazar günü (Bayramın 1. Günü) Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen hafif sağanak yağışlar dışında Kurban bayramı sonuna kadar ülkemiz genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu hafta yurdumuzun kuzey ve iç kesimlerinde azalarak mevsim normalleri altına düşen ve hafta ortasından itibaren artmaya başlayan hava sıcaklıklarındaki artışın, hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca devam edeceği, ülke genelinde mevsim normalleri civarında, hafta sonundan itibaren yurdumuzun güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Ankara’da hava durumu32-35,

İstanbul’da hava durumu30-33,

İzmir’de hava durumu36-39,

Trabzon’da hava durumu26-28,

Samsun’da hava durumu28-30,

Erzurum’da hava durumu29-32,

Bursa hava durumu35-37 

Adana’da hava durumu35-37,

Antalya’da hava durumu37-40,

Diyarbakır’da hava durumu39-42

Aydın’da hava durumu 40-43

HARİTALI HAVA DURUMU

Kurban Bayramı 'nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz 'in batı kesimlerinde sıcaklıklar etkili olacak. Bayramın üçüncü günü itibariyle İçanadolu Bölgesinde de sıcaklıklar hissedilir şekilde artacak. 

11 Ağustos 2019 Kurban Bayramı 'nın 1. günü Türkiye geneli hava durumu şu şekilde;

Bayramın ikinci günü hava durumu >>

Bayramın üçüncü günü hava durumu >>

Bayramın son günü hava durumu >>

15 Austos 2918 Perşembe günü hava durumu >>