Meteoroloji'den Şiddetli Yağmur Uyarısı: İşte Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında bazı bölgeler ve şehirler için şiddetli yağmur uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den Şiddetli Yağmur Uyarısı: İşte Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'nden son dakika yağış uyarısı.

Meteoroloji resmi internet sayfası aracılığıyla yapılan son dakika açıklamasında, Marmara Bölgesi, İç Ege kesimi, Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Batı ve Orta Karadeniz kesimlerinde, Doğu Anadolu Bölgesinin güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin bazı illerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz (Ordu hariç), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Manisa, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Hakkâri, Bitlis ve Muş çevreleri ile Van’ın güney ve doğu, Şırnak ve Siirt’in doğu ilçeleri ) devam eden sağanak yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının da yüksek seyretmesi nedeniyle özellikle yüksek rakımlı yerlerde meydana gelebilecek kar erimelerinin, dere yatakları ve ovalarda oluşturacağı sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİİRT VE BİTLİS

Son radar verileri ve tahminlere göre; bugün akşam saatlerine kadar Siirt ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İZMİR, MANİSA, AYDIN VE MUĞLA

İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla'da bu gece ve yarın (çarşamba) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (30-60 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Diyarbakır, Mardin ve Batman ile Şırnak'ın batısında bu gece ve yarın (çarşamba) yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU