Meteoroloji Açıkladı: İşte Kurban Bayramı 1. Günü Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Kurban Bayramı 'nda hava durumuna yer verildi.

Meteoroloji Açıkladı: İşte Kurban Bayramı 1. Günü Hava Durumu

Kurban Bayramı hava durumu yayımlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kurban Bayramı hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan raporda Kurban Bayramı süresince havanın güneşli olacağına yer verildi. 

MGM resmi sayfasından yayımlanan duyuruda bayram tatili süresi boyunca ülkenin genelinde sıcak havanın etkili olacağına yer verildi. Yapılan açıklamada "Kurban bayramı tatili süresince yurdumuzun sıcak havanın etkisinde kalacağı, bu hafta sonu Cumartesi (Arefe) günü Doğu Karadeniz kıyı kesiminde, Pazar günü (Bayramın 1. Günü) Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen hafif sağanak yağışlar dışında Kurban bayramı sonuna kadar ülkemiz genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.

ARTIŞ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DEVAM EDECEK

Konu ile ilgili yapılan açıklamada sıcaklıkların önümüzdeki haftadan itibaren tekrar yükseleceğine yer verilerek "Bu hafta yurdumuzun kuzey ve iç kesimlerinde azalarak mevsim normalleri altına düşen ve hafta ortasından itibaren artmaya başlayan hava sıcaklıklarındaki artışın, hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca devam edeceği, ülke genelinde mevsim normalleri civarında, hafta sonundan itibaren yurdumuzun güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." ifadeleri kullanıldı.

Kurban Bayramı süresince bazı il merkezlerimizde beklenilen en yüksek hava sıcaklıkları şu şekilde;

Ankara’da hava durumu 32-35,

İstanbul’da hava durumu 30-33,

İzmir’de  hava durumu 36-39,

Trabzon’da hava durumu 26-28,

Samsun’da hava durumu  28-30,

Erzurum’da hava durumu  29-32,

Bursa hava durumu  35-37

Adana’da hava durumu  35-37,

Antalya’da hava durumu  37-40,

Diyarbakır’da hava durumu  39-42

Aydın’da  hava durumu 40-43

İŞTE HARİTALI HAVA DURUMU

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA