Meteoroloji Açıkladı: Bu Şehirlere Yağmur Geliyor-İşte Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Çarşamba gününden itibaren ülkenin birçok bölgesinde yağmur geleceği belirtildi. İşte Türkiye geneli hava durumu.

Meteoroloji Açıkladı: Bu Şehirlere Yağmur Geliyor-İşte Hava Durumu

Meteoroloji 'den son dakika hava durumu açıklaması.

Yaz aylarının ortasına gelinmesi nedeniyle sıcaklar ağır şekilde kendini göstermeye başladı. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar için Meteoroloji 'den iyi bir haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. 

Yapılan açıklamada Çarşamba günü balkanlar üzerinden serin ve yağışlı bir hava geleceği ve ülkenin büyük bir bölümünü etkisi altına alacağı bildirildi. 

MGM'den yapılan açıklamada, yarından itibaren Balkanlar üzerinden  serin ve yağışlı havanın geleceği ve ülkenin bu serin havanın etkisine gireceği belirtildi.

Yarın Trakya ve zamanla İstanbul genelinde başlayacak gök gürültülü sağanak yağışların 11 Temmuz Perşembe gününde Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz’de görüleceği belirtildi. 

Sağanak ve gök gürültülü  yağışların 12 Temmuz 2019 Cuma günü Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri ile Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde, 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü  günü ise Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceğine yer verildi.

Meteoroloji 'den yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Tahmin edilen yağışların yarın (10 Temmuz Çarşamba) Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) 11 Temmuz Perşembe günü Marmara’nın doğusu (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya) ve Batı Karadeniz’de (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Bolu ve Karabük) 12 Temmuz Cuma günü ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyı ilçeleri) kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel, ani sel, su baskınları, dolu şeklinde yağış, yıldırım düşmesi, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşum risklerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında, batı bölgelerimizde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 11 Temmuz Perşembe günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hafta sonuna kadar yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede (5 – 9 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Perşembe günü Marmara’nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de önceleri güney ve batı zamanla kuzey ve batı yönlerden, Cuma günü ise Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu bölgesinin güneyinde güney ve batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50 – 80 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın yol açabileceği, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

9 TEMMUZ HAVA DURUMU

10 TEMMUZ HAVA DURUMU

11 TEMMUZ HAVA DURUMU

12 TEMMUZ HAVA DURUMU

13 TEMMUZ HAVA DURUMU