Haftasonu Hava Durumu Nasıl Olacak? Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'nden hava durumu açıklaması geldi ve hafta sonu hava durumu bilgisi paylaşıldı.

Haftasonu Hava Durumu Nasıl Olacak? Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Son dakika haberi: Meteoroloji'den hava durumu açıklaması.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında bazı bölgeler için şiddetli fırtına uyarısı yapıldı.

MGM 'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kuzeybatı kesimlerde bugün (28.03.2019 Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenecek rüzgarın kuzey yönlerden Marmara ve Ege'de kuvvetli zaman zaman fırtına (50-70 km/saat), Marmara'nın güneybatısı (Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı) ve Kuzey Ege'de (İzmir'in ve Manisa'nın kuzeyi) fırtına zaman zaman kuvvetli fırtına (70-90 Km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın 31.03.2019 sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN..

Önümüzdeki haftadan itibaren beklenen hava durumu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin 28.03.2019 Perşembe günü Orta Akdeniz üzerinden yağışlı ve Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Doğu bölgelerimizde bugün (26.03.2019) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışların, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinde tekrar başlaması bekleniyor. Perşembe (28.03.2019) günü yeni gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisiyle yurdun güney ve doğu kesimleri (Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu) ağırlıklı beklenen yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere önümüzdeki bir hafta süresince Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda zaman zaman kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Van, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Siirt ve Şırnak illerinin doğu, Tunceli’nin kuzey ilçelerinde her gün aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların meydana getirebileceği buzlanma ve don olayıyla birlikte ulaşımda aksamalar ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibi yapılarak oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe günü kuzeybatı kesimlerden itibaren başlayarak hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, doğuda ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor."

CUMA

CUMARTESİ

PAZAR