Bu 15 Şehre Sel Uyarısı-İşte Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'nden ve Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli'den son dakika sel uyarısı geldi.

Bu 15 Şehre Sel Uyarısı-İşte Hava Durumu

Birçok il için sel ve ciddi yağış uyarısı.

CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, canlı yayında yaptığı son dakika açıklamasında, sağanak yağışın üç gün boyunca etkili olacağını belirtti ve 15 şehir için önemli uyarıda bulundu.

Sürmeli, katıldığı canlı yayın programında, son günlerde meydana gelen sel felaketlerini değerlendirdi ve yoğun şekilde gelecek yağışlar nedeniyle yeni felaketlerin yaşanacağına yer verildi. 

Yağışların bugünden zayıflayacağını ama yarın daha da artacağını belirten Sürmeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Bugün itibariyle yağış kısmen zayıflıyor. Ama yarından itibaren üç gün boyunca aralıklarla yağışlar devam edecek. Bu ne anlama geliyor? Eve dünkü kadar kuvvetli olmasa da, hali hazırdaki suyun üzerine eklenecek bu. En iyimser baktığımızda koşulların devamına yol açabilir, kötümser baktığımızda ağırlaştırabilir. Daha toparlayacak bir görüntü yok. O nedenle dikkate Doğu Karadeniz’e çekiyoruz.

Bir diğer noktada bugün için; İç Anadolu’da Batı Karadeniz’de ağır kuvvetli sağanaklar var. Ege’de de var. Süper hücreler orta ve batı bölgelerine dağılmış durumda. Bu kadar il sıralıyoruz. 15 tane il sıralıyoruz ama hepsinde o kadar etkili yağış var ki…

Denizli var, Aydın var, Muğla, Afyon, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Konya, Niğde oradan Kayseri’de bağlanıyor. Altını kırmızı kalemle çiziyoruz Bolu, Kastamonu çok ağır sağanak alıyor. Sel riski var.''

VALİLİK 'TEN SEL UYARISI GELDİ

Rize Valiliği 'nden ise bir son dakika açıklaması yapıldı ve yapılan yazılı açıklamada  meteorolojiden alınan hava tahmin raporlarına yer verildi ve şiddetli yağış uyarısı yapıldı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün öğle saatlerinden itibaren başlayıp, gece geç saatlere kadar sürmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışların ilimiz iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir”

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA