Selahattin Demirtaş'ın Tahliyesi Hakkında Son Dakika Gelişmesi

Selahattin Demirtaş 'ın tahliye edilmesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesine yapılan itiraz karara bağlandı.

Selahattin Demirtaş'ın Tahliyesi Hakkında Son Dakika Gelişmesi

Flaş haber: Selahattin Demirtaş 'ın tahliyesi ile ilgili son dakika gelişmesi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, HDP  eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ’ın tahliye edilmesine ilişkin mahkeme kararına yaptığı itiraz için kararını verdi.

Yapılan son dakika açıklamasında bu başvurunun reddine karar verildiği bildirildi. Kararda, 19. Ağır’ın tahliye kararının usül ve yasaya uygun olduğu belirtildi. Böylece Demirtaş hakkında verilen tahliye kararı kesinleşmiş oldu.

Mahkeme tarafından verilen karar şu şekilde;

“silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklu bulunan Demirtaş’ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Ancak Demirtaş, daha önce “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan aldığı 4 yıl 8 ay haps cezası nedeniyle cezaevinden çıkamadı. Duruşma savcısı ise Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdği tahliye kararına itirazda bulundu. Demirtaş’ın yeniden tutuklanmasını istedi. Bu itiraz, Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce karara bağlandı. Mahkeme itirazın reddine karar verdi. Böylece Demirtaş hakkında verilen tahliye kararı kesinleşmiş oldu.

İşte o karar:

Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan sanık Selahattin Demirdaş 'ın tahliyesine dair Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinin 2 Eylül 2019 tarih ve 2017/189 esas sayılı ara kararına Cumhuriyet Savcısı Mehmet Fatih Özdemir tarafından itiraz edilmiş ise de;

Ankara 19. Ağır Ceza Mahmekesinin ilgili ara kararındaki gerekçeye göre; sanık Selahattin Demirtaş 'ın tahliyesine dair verilen kararında usul ve yasaya aykırı herhangi bir cihet bulunmadığı anlaşıldığından itirazın REDDİNE, 

Kara ve dosyanın Ankara 19. Ağır rCeza Mahkemesine gönderilmesine,

Karardan birer örneğinin mahkemesince, itiraz eden Ankara Cumhuriyet Başsacılığı 'na tebliğine, 

Dair, dosya üzerinden yapılan inceleme sonucu oy birliği ile karar verildi. 

Kaynak: https://tele1.com.tr/son-dakika-demirtasin-tahliyesi-kesinlesti-83095/

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA