'Oğlumuzu Getirin' 4 Aile Daha HDP Binası Önünde Eyleme Başladı

Oğlunun kaçırıldığını söyleyen bir aile daha HDP il binası önünde eyleme başladı.

'Oğlumuzu Getirin' 4 Aile Daha HDP Binası Önünde Eyleme Başladı

4 aile daha HDP binası önünde eyleme başladı.

Geçtiğimiz hafta Hatice Akar, oğlunun dağa kaçırıldığını söyleyerek HDP binası önünde oturma eylemi başlattı. Bunun ardından 4 yıl önce 10 yaşında olan oğlu Azad 'ın teröristlerce dağa kaçırıldığını söyleyen Remziye Akkoyun da oturma eylemine başladı.

HDP 'nin Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelen aile , oğulları Süleyman Çetinkaya 'nın HDP tarafından Suriyeye kaçırıldığını söyleyerek eyleme başlattı. Eğil İlçesi'nde yaşayan baba Süleyman Çetinkaya, eşi ve 4 çocuğuyla yaptığı oturma eyleminde oğlunun cuma gününden beri kayıp olduğunu söyledi ve onun bulunmasını istedi.

Çetinkaya yaptığı açıklamada  "Çocuğum sürekli HDP İl Başkanlığı'na geliyordu. Haftada 2 gün burada kalıyordu. Geçen cuma günü saat 18.00'den sonra telefonuna ulaşılamadı. Pazartesi karakola gittim. Karakol araştırdı, Mardin'de bir kadınla Suriye'ye göndermişler" dedi. Anne Fevziye Çetinkaya da çocuğuna kavuşmak istediğini belirterek, "Çantam dolu taş. Eğer çocuğumu getirmezlerse burayı taşlayacağım. Benim başka bir davam yok. Çocuğumu getirsinler" dedi.

OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI

Çetinkaya Ailesi 'nin ardından, 4 yıl önce 10 yaşında olan oğlu Azad 'ın teröristler tarafından  dağa kaçırıldığını öne süren Remziye Akkoyun da HDP binası önünde oturma eylemi başlattı. 4 yıldır oğlunu bulmak için uğraşan ve büyük mücadeleortaya koyan  Remziye Akkoyun, HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden güç aldığını ve onlarla birlikte oğlu getirilinceye kadar eylemine devam edeceğini söyledi.

HDP binası önünde aile ile HDP 'liler arasında tartışma çıktı. Gerginlik sırasında aileden Aysel Bozkurt, "Senin oğlun dağa gitsin, bakalım sen oturuyor musun, oturuyor musun? Bizim canımız gitmiş, senin umurunda mı? Kaç tane genç toprağın altında. Diyarbakır'da genç bırakmadınız, ya cezaevinde ya toprağın altındalar. Başlarım sizin Kürdistan davanıza. Fakir, fukaranın çocukları dağda bunlar koltuklarda" dedi ve tepkisini dile getirdi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA