Türk Denizci Sadun Boro'ya Dünya Turunda Eşlik Eden Hayvan | 12 Kasım Hadi İpucu

Hadi 12 Kasım saat 12.30 yarışmasının ipucu sorusu İnstagram kanalı üzerinden yayımlandı. Yayımlanan soruda Yelkenliyle dünya turu yapan ilk Türk denizci olan Sadun Boro'ya eşlik eden hayvanın hangisi olduğu soruldu.

Türk Denizci Sadun Boro'ya Dünya Turunda Eşlik Eden Hayvan | 12 Kasım Hadi İpucu

Hadi 'nin 12 Kasım ilk yarışması ipucu sorusu yayımlandı.

Hadi 'nin İnstagram kanalı üzerinden yayımlanan ipucu sorusunun ardından 12.30 'da yapılacak yarışmada hazır olacak katılımcılar, sorunun cevabını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak Hadi 'nin 12.30 ipucu sorusunu ve sorunun cevabına haberimizde yer verdik.

Güzel ve sempatik sunucular Merve Toy ile Müge Boz 'un sunumu ile telefondan oynanan Hadi Bilg Yarışması, her gün 20.30 'da hafta için her gün de ek olarak 12.30 'da yapılmaktadır. Yarışmaya  her gün yüz binlerce kişi katılıyor ve her gün on binlerce TL ikramiye dağıtılıyor.

Yarışmada katılımcılara 12 soru yönlendiriliyor ve 12 'de 12 yapanlara, büyük ikramiye eşit olarak bölüştürülüyor.

İPUCU SORUSU

Hadi 'nin İnstagram kanalı üzerinden yayımlanan foroğrafta 12.30 Hadi 'sinde çıkacak soru takipçilerle paylaşıldı. Paylaşım şu şekilde:

Hadi bugün 12.30’da!

Gemiyle dünya turuna çıkmak çoğumuzun hayalidir.  Sadun Boro bu hayali, yelkenliyle gerçekleştiren ilk Türk denizcidir.  Bugünkü ipucumuz ise dünya turunda Sadun Baro’ya eşlik eden evcil dostu hakkında. Yelkenliyle dünya turu yapan ilk Türk denizci olan Sadun Boro'ya eşlik eden evcil hayvanı hangisiydi?

SORUNUN CEVABI

Yelkenliyle dünya turu yapan ilk Türk denizci Sadun Boro'ya eşlik eden hayvan KEDİ'ydi. ve kedinin adı MİÇO'ydu.

Kamubulteni.com  | Ankara