2G, 3G, 4G, 4.5G 'deki G'nin Açılımı ve Türkçe Karşılığı-19 Kasım Hadi İpucu

Gerçek para ödüllü Hadi Bilgi Yarışmasının bu akşamki ipucu sorusu yayımlandı. Yayımlanan ipucu sorusunda 2G, 3G, 4G, 4.5G simgelerindeki G harfinin Türkçesinin ne anlama geldiği soruldu.

2G, 3G, 4G, 4.5G 'deki G'nin Açılımı ve Türkçe Karşılığı-19 Kasım Hadi İpucu

Hadi 'nin İnstagram kanalı üzerinden beklenen fotoğraf paylaşıldı ve ipucu sorusu soruldu.

Akıllı telefon bilgi yarışması uygulaması Hadi 'de bu akşamki yarışmanın ipucu sorusu belli oldu. Hadi 'nin İnstagram kanalı üzerinden yapılan son dakika açıklamasında Hadi 'nin bu akşamki ipucu sorusunun internet ile alakalı bir terim olduğu görülüyor.

Merve Toy ile Müge Boz 'un sunumu ile akıllı telefonlarda oynanan gerçek para ödüllü bilgi yarışmasının bu akşamki ödülü 30 bin TL. Lifecell 'in katkıları ile yapılacak bilgi yarışmasında bu akşamki sorulardan biri şu şekilde;

Hadi tarafından yayımlanan ipucu sorusunda şu ifadelere yer verildi:

Hadi bu akşam Lifecell Özel yarışmasıyla 20.30’da! Ödül Lifecell’in katkılarıyla 30.000 TL.

Bildiğiniz üzere internetimiz her geçen gün hızlanıyor. 2G, 3G, 4G, 4.5G..

Her bir hız bir üst seviyeyi temsil ediyor, nesilden nesile hız artıyor. Peki bu 2G, 3G, 4G, 4.5G gibi internet hızını temsil eden birimlerdeki G’nin açılımı nedir biliyor muyuz? Özellikle Türkçesi

SORUNUN CEVABI

2G, 3G, 4G, 4,5G gibi internet hız simgelerindeki G harfi, İngilizce Generation kelimesinden gelmektedir. bunun Türkçe anlamı ise NESİL, JENERASYON 'dur.

Kamubulteni.com  | Ankara