Yeni Müfredat Çalışmalarına Bir Tepki de Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'den Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim sistemi açıklamasına destek geldiği kadar tepki de geliyor. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, MEB'in bu hamlesinin 'Millet ve Devlet hafızasının silinmesi' endişelerini kuvvetlendirdiğini söyledi.

Yeni Müfredat Çalışmalarına Bir Tepki de Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'den Geldi

Yeni Müfredata Bir Tepki de Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'den Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaöğretimde müfredat değişikliğine gidileceğini açıklamasının ardından destek olduğu kadar muhalefet partileri ve velilerden tepkiler de gelmeye başladı.

Tarih derslerinin seçmeli ders haline getirilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, millet ve devletin hafızasının silindiğine yönelik endişelerin okullardaki tarih derslerinin seçmeli yapılmasıyla daha da arttığını vurgulayarak, televizyon dizileriyle tarih öğretilemeyeceğini söyledi. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, "Milletin ve Devletin HAFIZASI siliniyor’’ endişelerimizi okullarda TARİH dersinin seçmeli yapılması kuvvetlendiriyor. Ezbere değil, yorum ve analize dayanan tarih eğitimi hem zevklidir hem de analitik düşünceyi besler. UYDURUK dizilerle tarih öğretildiği mi zannediliyor?" dedi.