Yeni İhraç ve Göreve İade Kararnamesi Çıkacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ bir kaç gün içinde yeni ihraç ve göreve iade kararnamesinin çıkacağını açıkladı.Detaylar haberimizde

Yeni İhraç ve Göreve İade Kararnamesi Çıkacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.15 Temmuz darbe girişiminden bugüne kamudan yaklaşık 100 bin kişinin ihraç edildiğini bildiren Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ önümüzdeki günlerde yeni ihraç ve göreve iade kararnamelerinin de çıkacağını açıkladı.

Kamudan ihraç edilen personelin neredeyse tamamının ihraç edilen personelin neredeyse tamamının itirazda bulunduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ‘’ Ancak itirazların büyük bir kısmı, hepsi demiyorum, tek elden çıkmış, standart şablonlar içeren dilekçelerden oluşuyor. Bu dilekçelerin örgüt tarafından yönlendirildiği çok açıktır. Ancak bu hepsi için geçerli değil. Biliyorsunuz geçen süreç için itirazları inceledik ve uygun gördüklerimizi iade ettik. Diğer taraftan önümüzdeki günlerde yeni bir iade KHK'sı da çıkacak. " şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın başlattığı istihdam seferberliğine de değinen Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ seferberlik kapsamında 300 bin kişinin toplum yararına çalışma programı kapsamında ise İmajbet 200 bin kişinin istihdam edilerek kısa bir sürede 500 bin kişilik istihdam sağlanacağını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ ayrıca KOBİ’lere 10,8 milyar liralık kredi desteği sağlanacağını aktarılan kaynağın 3 yıllık maliyetinin 2,7 milyar lira olduğunu belirterek şunları söyledi.’’ Bütçe dengelerinde herhangi bir bozulma olmayacak. Kredi Garanti Fonu destekli kredi uygulamasıyla bankalara sektörde ciddi bir rahatlama sağlanacak. 2,1 milyonluk bir istihdam paketinde de hızlı gidiyoruz. Cuma günkü rakamlar 300 bine doğru gidiyoruz. 200 bin istihdam da toplum yararına çalışma. Kısa sürede 500 binlik istihdam. Fiilen ekonomi hissediyor ama rakamlara yansıması 3 ay gecikmeyle geliyor."

Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkede uygulanmakta olan Olağanüstü Hal durumunun uzatılmasının henüz gündemde olmadığını açıkladı.

Kamubulteni.com KONYA