Yeni Askerlik Sistemindeki Zorunlu 3 Ay Askerlik Süresi Düşüyor

Yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre Erdoğan, askerlik süresi için yeniden talimat verdi ve 3 aylık zorunlu eğitimin uzun olduğu belirtildi.

Yeni Askerlik Sistemindeki Zorunlu 3 Ay Askerlik Süresi Düşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'dan askerlik sistemi ile ilgili yeni talimat verdi ve 3 aylık sürenin indirilmesini istedi.

Geçtiğimiz gün katıldığı Televizyon programında yeni askerlik sistemi için açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3-6-9-12 ay gibi sistemler üzerinde çalışmalar yapıldığını açıklamıştı.

Yapılan açıklamadan sonra ilk Bakanlar Kurulu toplantısı geçtiğimiz Pazartesi günü yapıldı. Yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında konu gündeme geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askerlik sistemi ile ilgili Bakanlara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a sunum yaptı.

YENİDEN ÇALIŞIN TALİMATI

Yapılan sunumun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni askerlik sistemi üzerinde yeniden çalışılmasını istediği iddia edildi.

ASKERLİK SÜRESİ İLE İLGİLİ TALİMAT

Cumhurbaşkanı'nın yeniden çalışılmasını istediği konu askerlik süresi ile ilgili olduğu belirtiliyor. Temel eğitimin kaldırılması düşünülmüyor ama temel eğitimden sonra bir bedelin ödenip, askerlik yapmış saymak gündemde olan konulardan biri.

GÜNCELLEME

Gelen son haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın 3 aylık zorunlu eğitim süresinin uzun olduğu ve bu sürenin düşürülmesi için talimat verdiği belirtildi.

DÜZENLEME GECİKECEK

Erdoğan 'ın bu talimatı sonrası MSB, askerlik sistemi için yeni bir çalışma yapacak. Bu çalışmalar nedeniyle yeni askerlik sistemi biraz gecikecek.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ HABERLERİNDEN İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANI MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA