Yeni Askerlik Sistemi Nasıl Olacak? Tek Tip Askerlikte İlk Sinyaller Geldi

3 6 9 12 askerlik sistemi ne demek, Askerlik süresi kısalacak mı, bedelli askerlik sürekli hale mi gelecek, askerlik kaç aya düşecek? tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası kamu bülteni sitesinde.

Yeni Askerlik Sistemi Nasıl Olacak? Tek Tip Askerlikte İlk Sinyaller Geldi

Yeni Askerlik Sistemi nasıl Olacak? İlk Sinyaller Geliyor (3,6,9,12 Askerlik Sistemi Ne Demek?)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yapıtğı yeni askerlik sistemine ilişkin bir açıklama daha geldi. Bugün Kabine Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanlığı'nın yeni askerlik sistemine ilişkin sunum yapıtğını, kısa süre sonra yürürlüğe girmesi planlanan yeni askerlik sistemine ilişkin detayların netleşeceğini söyledi. İbrahim Kalın'ın gençlerimize müjdeli bir haber vereceğiz, şeklinde yaptığı yeni askerlik sistemi açıklamasının detayları bu haberimizde.

Milyonlarca gencin yakından takip ettiği yeni askerlik sistemine ilişkin artık düzenlemede sona geliniyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından devam ettirilen yeni askerlik sistemi çalışmalarına ilişkin bugün Kabine Toplantısında bir sunum yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan sunumda askerlik sisteminin öngörülebilirliği, temel ihtiyaçlar konusundaki verimliliği, yükümlülerin eğitim meselesi, sistemin sürekliliği konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni askerlik sistemiyle ilgili, 'Bedelli askerlik konusunda Sn. Akar'ın sunumunda detaylar vardı. 636 bin kişi bedelli askerliğe başvurdu. Şimdi yeni askerlik sistemi üzerinde çalışılıyor. Bunu daha da çeşitlendirerek 6-9-12 ay gibi zaman dilimlerine yayılacak farklı askerlik türlerine açılabilecek çalışmalar var. Öngörülebilirlik (Türkiyenin askeri ihtiyaçları planlaması) , ikincisi ihtiyaçlar (Temel ihtiyaçlar ) , yükümlülerin eğitimi meselesi (askere alınacak kişilerin temel eğitimleri) , sonuncusu bu sistemin temellendirilebilmesi yani sürdürülebilirliği. Bu çalışmalar sona erince Sn. Cumhurbaşkanımıza arz edilecek, kamuoyu ile paylaşılacak. Bununla ilgili güzel haberleri de kamuoyu ile paylaşacağız.' şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ekranlarında tek tip askerlik ile ilgili dün önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bedelli askerlik sürecini kaçıran ve vatani görevini yapmamış milyonlarca genci yakından ilgilendiren, askerlik sistemiyle ilgili soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında tek tip askerlik sistemiyle ilgili henüz Milli Savunma Bakanlığı'nın son noktayı koymadığını, fakat düzenlemeyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Nihai noktayı buna henüz Savunma Bakanlığımız koymadı ama 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde duruluyor.' demişti.

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ KURTULMUŞ'TAN PROFESYONEL ORDU VURGUSU

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da tek tip askerlik sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Kurtulmuş, konuya ilişkin, 'Esas mesele uzman orduya geçmek. Profesyonel tabirini de doğru bulmuyoruz. Çünkü bizim milletimizin zihninde profesyonel ordu tabiri 'paralı askerlik' gibi algılanıyor. Yeri geldiği zaman bu millet bütünüyle 81 milyon hepsi bir ordu disiplininde vatan savunmasını gerçekleştiren bir millet.' ifadelerini kullanmıştı.