Yargıtay'dan ByLock Hakkında Önemli Adım

Son dakika haberi: Yargıtay 'dan önemli ByLock hamlesi geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre iki tetkik hakiminin ByLock hakkındaki incelemesi sona erdi.

Yargıtay'dan ByLock Hakkında Önemli Adım

Terör örgütü FETÖ 'nün şifreli haberleşme programı ByLock ile ilgili Yargıtay 'dan önemli adım.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, FETÖ 'nün kriptolu haberleşme programı ByLock ile ilgili önlerine gelecek dosyalarda 2 tetkik hakimin analizleriniden çıkan çalışmalardan faydalanacak ve kararlarda bu çalışmalar dikkate alınacak.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 26 Eylül 2017 'de 16. Ceza Dairesinin "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen eski hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer 'e ByLock kullanımını da gerekçe göstererek "terör örgütü üyeliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 10'ar yıl hapis cezası veren kararını onamış ve ByLock 'u delil olarak saymıştı. 

Bu kararın ardından FETÖ/PDY mensuplarının geliştirdiği Mor Beyin yazılımıyla iradeleri dışında ByLock'a yönlendirilen 11 bin 480 kişi bulunduğunun ortaya çıkması üzerine, terör davalarına bakmakla yükümlü mahkemeler, incelemeler sonucunda çok sayıda kişinin tahliyesine karar vermişti.     

Yargıtay, ByLock hakkında tüm detayların incelenmesi ve detayların ortaya çıkarılması için iki hakimi görevlendirdi.

İki tetkik hakiminin, yaklaşık 4 ay süren çalışmaları sonucu, ByLock ile ilgili yaşanan gelişmelerin detayları belirlendi. İlgili kurumlarla yapılan yazışmalar sonucu toplanılan tüm bilgiler, 12 Aralık Çarşamba günü Ceza Genel Kurulu üyelerine sunuldu.     

Bilgilendirme, Ceza Genel Kurulu üyeleri için seminer çalışması şeklinde yapıldı. Bundan sonra Ceza Genel Kurulu önüne gelecek dosyalarda, 2 tetkik hakiminin analiz çalışmasından faydalanılacağı, yapılan teknik tespitlerin kararların verilmesinde dikkate alınacağı öğrenildi.

Kamubulteni.com |  Ankara