Uzmanlar Uyarmıştı! Dolar'ın Sert Düşüşü Sürüyor

Amerikan Doları'ının TL Karşısındaki değer kaybı gün boyunca devam etti. Uzmanlar dövizle işi olmayan vatandaşların döviz yatırımı yapmaması gerektiğini, düşüşün devam edeceğini, ellerinde döviz bulunan vatandaşların da dövizlerini TL'ye bir an önce döndürmesi gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar Uyarmıştı! Dolar'ın Sert Düşüşü Sürüyor

ABD ile Türkiye arasında Rahip Brunson krizi ve Donald Trump'ın skandal açıklamaları sonrasında artan döviz fiyatları düşüş ivmesini sürdürüyor. Amerikan Doları bir gün içerisinde yüzde 7.41 değer kaybetti. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, Dolar ile alışveriş yapmayan ya da dolar karşılığı çalışmayan kişilerin Amerikan Doları'na yatırım yapmaması gerektiğini, ani çıkışların ani inişlerle sonuçlanacağı uyarısında bulunmuş, ABD dolarının kısa süre sonra normal Betasus değerlere düşeceğini öne sürmüştü. Gün içerisinde ABD ve Euro sürekli bir düşüş gösterdi. 7 TL'den güne başlayan ABD doları an itibariyle 6.36 seviyelerinde seyirederken, 8 TL'ye kadar yükselen Euro'nun da yüzde 7.82 değer kaybı gösterdiği ve 7.24 TL'ye düştüğü görülüyor.  

Uzmanlar Dolar ve Euro fiyatlarının spekülatif hamlelerle kısa süreli yükseliş göstermesinin normal olduğunu piyasanın kısa süre içerisinde dengesini bulacağını belirtiyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA