Uzman Çavuş ve Uzman Jandarma Müjdesi Bekleniyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı'nda sözleşmeli askeri personel olarak görev yapan er ve erbaşların kadro beklentileri devam ediyor.

Uzman Çavuş ve Uzman Jandarma Müjdesi Bekleniyor

Yüzbinlerce askeri personel ile ailelerini yakından ilgilendiren kadro beklentileri seçim öncesinde ayyuka çıkmış durumda. Konuyla ilgili muhalefet partilerinin kanun teklifleri TBMM Başkanlığı'na sunulurken, seçim öncesi uzman jandarmalar ve uzman çavuşlar için kadro müjdesi gelip gelmeyeceği hala netleşmiş değil. Geçtiğimiz günlerde Kamu Bülteni'ne açıklamalarda bulunan Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Kahraman Türk ordusunda görevli her personelin her hakkının sonuna kadar savunucusu olacaklarını, uzman çavuşların özlük hakkı bakımından daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini söylemiş, kadro mücadelesinde diğer partilerle ortak hareket edilebielceğini, bu konuda TBMM'ye gelecek her teklifin arkasında duracaklarını söylemişti. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü kadro beklentilerinin kısa sürede müjdeli bir haberle nihayete ereceğini söyledi.

"SÖZ ALDIK, OLDU SAYIYORUZ"

Türkiye Gazetesi'ne geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunan MHP'li Yönter, "Ben kendimi uzman çavuş, jandarma hissediyorum. Bu kahramanların problemlerinin çözülmesi konusunda bütün samimiyetimizle çalışıyoruz. Meseleye siyasi bakmıyoruz. Oy hesabı yapmıyoruz. Uzmanlar, TSK’nın belkemiğidir. Şu anda vatanın dağında taşında soğuk demeden beka mücadelesi veriyorlar. Fırat’ın doğusunu yerle yeksan edeceksek bunu uzman çavuşlarımız yapacak. Bu kardeşlerimiz kadro istiyorlar. Söz de aldık, oldu sayıyoruz. Uzman çavuşlarımız gösterilen her hedefe ulaşıyor. Bu kardeşlerimiz şehit olunca cennete giriyor ama orduevine giremiyor. Orduevinde ne var? Açalım, eşiyle çocuğuyla kardeşlerimiz gelsin otursun. Ben bunun da olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA