Ümit Özdağ'dan 'Suriyeli' Çıkışı : Bir An Önce Dönmelerini Sağlayalım

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye'de yaşayan suriyelilerin ülkelerine dönüşü konusunda yeni çağrı.

Ümit Özdağ'dan 'Suriyeli' Çıkışı : Bir An Önce Dönmelerini Sağlayalım

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZDAĞ'DAN 'SURİYELİ' ÇAĞRISI: MADEM BU KADAR SEVİYORLAR, ÜLKELERİNE DÖNMELERİNİ SAĞLAYALIM

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, sosyal medya hesabı üzerinden Suriyelilerin İstanbul Taksim meydanında Suriye bayraklarıyla yıl başı eğlencesini paylaştı. Mustafa Tütünlü isimli bir twitter kullanıcısının paylaştığı videoyu retweet eden Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Bu kadar çok sevdikleri Suriye'ye bir an önce dönmelerini sağlayalım." dedi.

Özdağ, Suriyelilerle ilgili geçtiğimiz günlerde Yeniçağ gazetesinde bir köşe yazısı kaleme almıştı. Özdağ, "Emperyalizmin Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de kalmasını istemesinin iki nedeni vardır. Birincisi, Suriye'nin kuzeyinde kurulması hedeflenen PKK'istan için coğrafya oluşturmak amacı ile etnik temizlik gerçekleştirmektir. İkincisi için ise önümüzdeki on yıllarda Türkiye'de çıkarılması hedeflenen iç savaş için Suriyeli Araplar aracılığı ile etnik sosyoloji oluşturmaktır. Emperyalizm Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de kalmasını bu nedenlerle isterken Erdoğan da Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık vererek Türkiye'de kalmalarını sağlamak istemektedir. Erdoğan, Suriyelilere Türk vatandaşlığı verme hedefini zamana yayarak Türk halkının tepkilerini kontrol altına alarak vermeyi hedeflemektedir.

"ERDOĞAN BAZEN VATANDAŞLIK MÜJDESİ, BAZEN ÜLKELERİNE DÖNÜŞ MÜJDESİ VERİYOR"

Çünkü Erdoğan da bilmektedir ki, Türk halkı Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini istemektedir. Bundan dolayı Erdoğan konuyu zamana yayarak, bazen "Suriyelileri geri yollayacağız" söylemleri ile tepkileri azaltarak hedefine doğru ilerlemektedir. Erdoğan bazen "Suriyelilere vatandaşlık müjdesi" vermekte bazen "Afrin'de ele geçirilecek yerlere Suriyeli sığınmacıların yerleştirileceğini" ifade ederek Türk halkının tepkilerini azaltmaya çalışmaktadır." ifadelerini kullanmıştı. Ümit Özdağ'ın köşe yazısının tamamına https://www.yenicaggazetesi.com.tr/baska-acilardan-suriyeli-siginmacilar-sorunu-50222yy.htm adresinden erişim sağlanabilir.

TAKSİM'DE YILBAŞI EĞLENCESİ

Bir grup alkollü suriyeli yıl başı kutlamaları için geldiği İstanbul Taksim meydanında bir anda Suriye bayrakları açarak kalabalığın ortasında halay çekmeye başlamış, Suriye sloganları atmıştı.