Ümit Özdağ: 6 Milyon İşsiz Varken, 1 Milyon Suriyeli İş Piyasasına Girdi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye'deki suriyeli işçilerin 1 Mayıs işçi bayramında hak aramak için meydanlara ineceğine yönelik haberler üzerine sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Ümit Özdağ: 6 Milyon İşsiz Varken, 1 Milyon Suriyeli İş Piyasasına Girdi

Türkiye'deki işsiz sayısına dikkat çeken Özdağ, '6 milyon işsiz varken 1 milyon Suriyeli iş piyasasına girdi ve şimdi protesto için sokağa iniyorlar." ifadelerini kullandı. Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar meselesiyle ilgili geçtiğimiz gün KRT ekranlarında çarpıcı açıklamalarda bulunan Özdağ, Suriyelilerin ülkelerine dönüşünün hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Suriyeli'lerin Türkiye'de 10 yıl daha kalması halinde etnik karmaşa yaşanacağını, Türkiye'de Türk-Kürt savaşı çıkarılamadığı için Suriyelilerin burada tutulmak istendiğini söylemişti. Özdağ, "İçişleri bakanı ile vatandaşlık konusunda bir tartışmamız olmuştu. Vatandaşlık verilmesini söylemişti, ben de itiraz etmiştim. Onlara, ana babalarına verirseniz, bir anda çoğalırlar. Suriye'nin kuzeyinde arapları buraya alarak, o bölgede bir PKKİSTAN kuruluyor. Kim Suriyelilerin vatanlarını ellerinden almak, Türkiye'de kalmalarını istiyorsa, O PKK destekçisidir. Suriye'de PKKİSTAN kurulmasına zemin hazırlanıyor. Emparyalizmin tuzağına düşülüyor. Suriyeliler vatanlarına geri dönsün derken, biz Türkiye ve Suriye halkına kurulan tuzağı ortaya çıkarıyoruz, bu tuzağı tarihin çöplüğüne atıyoruz." dedi.

İsmail Koncuk'tan da Suriyeli İşçi Çıkışı Gelmişti!

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK Üyesi İsmail Koncuk, sosyal medya hesabı üzerinden işsizlik, suriyeli meselesi ve gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

1 Mayıs'ta Suriyeli işçilerin de meydanlara ineceğini söyleyen İsmail Koncuk, 'Hadi hayırlı olsun. Suriyeli işçiler de, 1 Mayıs’ta hak aramak için meydanlara inecekmiş. Talepleri, sigortalı çalışmak, maaşlarının daha yüksek hale getirilmesi. Buradan hareketle, 10-20 yıl sonrasında, ülkemizi ve bizi nasıl problemler beklediğini, hayal edebilirsiniz.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki en büyük sorunların başında işsizliğin geldiğini söyleyen Koncuk, genç işsizliğin yüzde 26.7 , genel işsizliğin ise yüzde 14.7 olduğunu hatırlatarak, 'Biz neyi tartışıyoruz? fasa fiso' dedi. Koncuk, 'Genç işsizlik %26.7, genel işsizlik %14.7. Biz neyi tartışıyoruz? Faso fiso. Biz dahi, zaman zaman, “cambaza bak” oyununa düşüyoruz, gibi. Aslında ülkemizin en önemli gündemi işsizlik, daha da önemlisi genç işsizliktir. %26.7 genç işsizlikle Türkiye nereye?' ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA