Uğur Bayraktutan'dan Mecliste 'Uçak' Örnekli EYT Açıklaması: Emeklilere de Geniş Hoşgörü Gösterilmeli

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili CHP Grubu Adına TBMM'de söz alan Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, EYT sorununun iktidar tarafından gündeme getirilmediğini, bu konuda da umutlarının olmadığını söyledi.

Uğur Bayraktutan'dan Mecliste 'Uçak' Örnekli EYT Açıklaması: Emeklilere de Geniş Hoşgörü Gösterilmeli

Emeklilerle ilgili sorunlar olduğunu, fakat mecliste aldığı 3 dakikalık süre içerisinde emeklilerin sorunlarının dile getirilmesinin zor olduğunu söyleyen Bayraktutan, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün TBMM AK Parti Grup Toplantısında EYT meselesiyle ilgili yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanının grupta yaptığı açıklama umutların tükendiğini gösteriyor, cevaz vermiyor, "Burada herhangi bir işlem yapmayacağız." diyor ve sayfayı kapatıyor. Değerli arkadaşlarım, uçak alınıyorken gösterilen o geniş hoşgörü 500 milyon sterlin uçağa veriliyorken gösteriliyor ama emekliler söz konusu olunca "Hayır" diyorlar, "Devlet bütçesi batar." diyorlar. " dedi.

2015 seçim vaatleriyle ilgili hatırlatmada bulunan Bayraktutan, "Cumhuriyet Halk Partisi Grubu Sayın Genel Başkanı o tarihte notere gitti, taahhütnamede bulundu, dedi ki: "Emeklilere 2 maaş ikramiye vereceğiz." Dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Eğer Cumhuriyet Halk Partisi bunu yaparsa, eğer emeklilere 2 maaş ikramiye verilirse ben bundan sonraki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisine oy vereceğim." dedi, Sayın Bakan ortada yok. Bin lira verdiniz değerli AKP Grubundaki milletvekili arkadaşlarım, o bin lira da o günkü bin lira değil." dedi. Emeklilerin zor durumda olduğunu söyleyen CHP'li Bayraktutan, Ankara'da karşılaştığı bir olayla ilgili, "Çok yakın bir zamanda kasaba gittim değerli milletvekilleri -emekliler ne yaşıyor, bu tabloyu görün diye diyorum- önümde bir emekli var, gördüm emekli olduğunu. Gitti, kasaba dedi ki: "Bana 10 liralık kıyma ver." Bunu her yerde anlattım, yüce Parlamentoda da size anlatmak istiyorum. "10 liralık kıyma ver." dedi değerli arkadaşlarım. 10 liralık kıymayı hazırladı. Hiç görmemiştim böyle bir tabloyu. İki tane kredi kartı çıkarttı cebinden. Birinci kredi kartını çıkarttı, verdi; adam POS cihazına soktu, dedi ki: "Bunun karşılığı yok." Sessizce diğer kartı çıkarttı değerli milletvekilleri -dramatize ettiğimi düşünmeyin, tablo bu- ikinci kartın da karşılığı yok. Cüzdanın içerisinden dörde katlanmış bir 20 lira çıkarttı sayın milletvekilleri, 20 lira. O 20 lirayı muhtemelen acil durumlar için saklıyordu. O 20 lirayı kalktı, kasaba verdi; 10 lirayı aldı, cebine koydu." şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA