Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kullananlar dikkat! Flaş karar çıktı

Ücretsiz ve indirimli olarak sunulan seyahat kartlarına ilişkin yeni kurallar Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kullananlar dikkat! Flaş karar çıktı

Ücretsiz ve indirimli olarak vatandaşlara sağlanan seyahat kartları hakkında yeni kararlar alındı. Yapılan yönetmelik değişikliği nedeniyle seyahat kartlarında yürütme yetkisi bundan sonraki süreç için Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na devredildi.

Bu karar kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, şehir içi ve şehir içi toplu taşımada kullanılan araçlara ilişkin düzenlemeleri hayata geçirecek. Taksi, dolmuş ve minibüs gibi hizmetlerin dışında kalan toplu taşımalardaki hizmetlerinin koordinasyonuyla birlikte düzenlenmesi bu Bakanlığın sorumluluğundadır.

Ayrıca, serbest seyahate dayalı gelir yardımlarının ödenmesine ilişkin usul ve esaslara ilişkin kurallarda da değişiklik yapıldı. Bu yönetmelik, şahıs veya şirketlerin sahip olduğu toplu taşıma hizmetlerinde gelir desteğinin ödenmesine ilişkin esaslar değiştirilerek güncellenmiştir.

Değişikliklere ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan açıklamanın içeriğinde, söz konusu düzenlemelerin yayınlandığı tarihte yürürlükte olduğu ve bunların uygulanması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile birlikte Maliye Bakanı'nın ortak çalışacağı belirtildi. Tüzük içinde gerçekleştirilen değişiklikler, ücretsiz biletlerin ve gelir desteğinin daha etkin bir şekilde yönetilmesini ve düzenlenmesini amaçlamaktadır.