Ücretli Öğretmenler Şubat Atamasında 1200 Kişilik Kadro Talep Ediyor

23 Kasım'daki ücretli sözleşmeli öğretmen atamasında kontenjan yetersizliği nedeniyle ataması gerçekleşmeyen öğretmenler Şubatta kendilerine kadro ayrılmasını talep ediyor.

Ücretli Öğretmenler Şubat Atamasında 1200 Kişilik Kadro Talep Ediyor

Hatay Milletvekili Serkan Topal, 23 Kasım'daki ücretli sözleşmeli öğretmen atamasında, bakanlık tarafından belirlenen tüm şartları taşımasına rağmen kontenjan eksikliği nedeniyle 1200 öğretmenin atamasının gerçekleşmediğini, bu öğretmenlerin şubat atamasında 1.200 kişilik kadro talep ettiklerini söyledi.

TBMM'de söz alan Hatay Milletvekili Topal, "23 Kasım 2018 tarihinde yapılan ücretli sözleşmeli öğretmen atamasında, Bakanlığın istediği tüm şartları taşımalarına rağmen, kontenjan yetersizliğinden 1.200 öğretmenimiz atanamadı. Bu öğretmenlerimizin tamamı, en az beş yıl olmak üzere uzun yıllardır devlet okullarında ve halk eğitim merkezlerinde ücretli olarak çalışmaktadırlar. Öğretmenlik dışında herhangi bir iş yapma olanakları yoktur. Devletten tek istedikleri, öğretmen olarak çalışmaktır. Sayın Millî Eğitim Bakanından, şubat atamasında 1.200 kişilik kadro talep ediyorlar. Sayın Bakana sesleniyorum: Şubat atamasında öğretmenlerimizin bu haklı talebini yerine getirecek misiniz? Öğretmenler sizden müjdeli bir haber bekliyor, biz de bu haklı talebi buradan size iletiyoruz. Bir an önce atamaların yapılmasını ve bu sorunun çözülmesini bekliyoruz." dedi.