Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 4 Yeni Komando Tugayı

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte yeni savunma konseptinin ilk adımları Ağustos ayında Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nda gerçekleşti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 4 Yeni Komando Tugayı

Yeni tehdit algılamalarına ve değişen ihtiyaçlar göz önüne alınarak komando tugaylarının sayısı 12'den 16'ya çıkarıldı. Bazı tugayların komuta kademelerinde de değişikliğe gidildi.

Komando tugaylarına sınıfında uzman ve deneyimli generallerin atanmasına karar verildi.  Yeni sistemin ilk YAŞ hazırlığı çok önceden yapılmıştı. Daha önce Genelkurmay yerine MSB bünyesinde birer 'Tümgeneral-Tuğgeneral ve Sivil Yönetici' şeklinde dar kadroyla yürütülen sicil-terfi çalışmaları, Genelkurmay Başkanı Akar'ın Savunma Bakanlığı'na getirilmesinin ardından daha teknik ve profesyonel şekle büründü. Önceki YAŞ toplantısında yaşanan sıkıntılarda böylece bertaraf edilmiş Betticket oldu.

15 Temmuz hain kalkışması sebebiyle olağan koşullarda 360 seviyesinde olan general ve amiral sayısı 215'e kadar düşmüştü. Düzeltme yapılarak general-amiral sayısı tekrar 244'e kadar yükseltildi. Kamuoyuna yansıyan Denizli 11. Komando Tugayı'nın dışında Sakarya 7. Komando Tugayı, Trabzon 17. Komando Tugayı ve Kırklareli 41. Komando Tugayı da kuruldu. Kayseri, Bolu, Hakkeri , Tunceli klasik komando tugay yapılanması, daha önce ihtiyaçlar göz önüne alınarak Bingöl-Siirt komando tugayları, Jandarmada 2 tugay ve diğerleriyle 12 olarak genişletildi.

Yeni yapılanmada buna 4 tugay daha eklenmesine karar verildi ve komando tugay sayısı 16'ya yükseltildi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA