Türk İş Genel Başkanı'ndan 'Kıdem Tazminatı' Çıkışı: İşçi Daha Fazla Huzursuz Edilmesin

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı ile ilgili yapılacağı söylenen yeni düzenlemeye ilişkin tepki gösterdi.

Türk İş Genel Başkanı'ndan 'Kıdem Tazminatı' Çıkışı: İşçi Daha Fazla Huzursuz Edilmesin

Türk-İş Yönetim Kurulu toplantısının ardından, kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin işçilerin huzursuz olduğunu vurgulayan bir yazılı açıklama yayımlayan Türk İş Genel Başkanı, işçi alacaklarında zamanaşımı sürelerinin azaltılamayacağını, işçilerin daha fazla huzursuz edilmemesi gerektiğini söyledi. Türk İş Genel Başkanı'nın yazılı açıklamasında ayrıca şu ifadeler yer aldı : 

Başta kıdem tazminatı olmak üzere iş sözleşmesinden kaynaklanmak koşuluyla hangi kanuna tabi olursa olsun yıllık izin ücreti, iş sözleşmesinin bildirim şartına uyulmaksızın feshinden kaynaklanan tazminat, kötü niyet tazminatı, iş sözleşmesinin eşit davranma ilkesine uyulmaksızın feshinden kaynaklanan tazminatların zaman aşımı süreleri, işçi kesiminin tüm itirazlarına rağmen yapılan bir düzenlemeyle 2017'de 5 yıla düşürülmüştür.

Bu değişikliğin yarattığı sıkıntılar ortadadır.Bazı kötü niyetli iş verenler davaları uzatmaktadır. Bu nedenle, kamuoyunun gündemine işçilik alacaklarında zamanaşımı sürelerinin yeniden azaltılmasına yönelik bir taleple çıkmak kabul edilemez. İşçi alacaklarında zamanaşımı süreleri azaltılamaz. İşçi daha fazla huzursuz edilmesin.