TSK Açıkladı: 6 Bölücü Hain Öldürüldü

TSK'dan son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Siirt ile Hakkari' de düzenlenen operasyonlarla 6 bölücü hainin etkisiz hale getirildiğine yer verildi.

TSK Açıkladı: 6 Bölücü Hain Öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri' nden bir son dakika açıklaması geldi.Yapılan açıklamada, Siirt Pervari kırsalı bölgesinde ve Hakkari 'de operasyonlar gerçekleştirildiği ve gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda altı bölücü hain  teröristin etkisiz hale getirildiğine yer verildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Siirt' in Pervari kırsalına önceki gün operasyon düzenledi. 17 Ağustos tarihinde icra edilen hava harekâtı sonucunda, daha önceden yerleri belirlenen bölücü hainlere bomba yağdırıldı. Bu operasyonla bölücü dört hain etkisiz hale getirilirken, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsal bölgesinde ise güvenlik güçleri tarafından operasyon yapıldı. Düzenlenen bu operasyon sonucu 2 bölücü terör örgütü PKK üyesi hain teröristin etkisiz hale getirildiğine yer verildi.

Hakkari Valiliğinden ise operasyonla ilgili bir yazılı açıklama yapıldı. Betorder Yapılan açıklamada operasyonun detaylarına yer verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 18 Ağustos 2018 günü saat 00.30 sıralarında Yüksekova ilçesi Değerli köyü Köycük mezrasında tespit edilen 2 bölücü terör örgütü mensubuna yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonel faaliyet sonucu 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Gündem haberlerinden son dakika haberlerinden ve tüm gelişmelerden anında haberdar olmak için Kamubulteni.com adresinin mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com | Ankara