Trump'ın Küstah Sözlerine Dışişleri'nden Sert Tepki

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı 'ndan , Donald Trump 'ın skandal Türkiye açıklamasında çok sert tepki geldi.

Trump'ın Küstah Sözlerine Dışişleri'nden Sert Tepki

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı 'ndna Trump 'ın küstah sözlerine sert tepki geldi.

Bakanlık tarafından yapılan son dakika açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz. 32 kilometrelik güvenli bölge fikri Trump'ın değil, Cumhurbaşkanımızın fikridir. Bu fikri zamanında desteklemediler. PKK ile Kürtleri bir tutarak bir yere varamayız.

Trump'ın üzerinde baskı var, son tweeti bir iç politika mesajı olduğunu biliyoruz. Hiçbir tehdide pabuç bırakmayacağız. Trump'ın baskı altında yaptığı bu açıklamayı ve dili doğru bulmuyoruz. Herkes üslubunu ayarlamalıdır."

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"DEAŞ'ın mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye'den çekilmeye başlıyoruz. Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız. Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz. Rusya, İran ve Suriye, ABD'nin doğal düşmanları DEAŞ'ı Suriye'de imha etmesinin uzun dönemde faydalananları olacak. Biz de faydalanacağız ama şu anda askerlerimizi eve getirme zamanı. Sonsuz savaşları bitireceğiz."