TOKİ Aylık 167 TL Taksitle Ev Satacak! İşte Başvuru Şartları

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'dan (TOKİ) aylık 167 TL taksitle yeni ev satışı kampanyası. TOKİ ev satışı, başvuru şartları, başvuru için gerekli belgeler ve diğer detaylar kamu bülteni sitesinde.

TOKİ Aylık 167 TL Taksitle Ev Satacak! İşte Başvuru Şartları

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün, 2017 yılında olduğu gibi bu yıl da 15 bin emeklinin ev sahibi yapılacağını söyledi. Başvuru şartlarını da açıklayan TOKİ Başkanı, "Vatandaşlardan ricam şu, bizi Anadolu'da da takip etsinler. Bugün bile internet sitesine girip TOKİ sayfasında Anadolu'nun birçok kasabasında eve taşındıktan sonra taksit ödemek kaydıyla dairelerimiz bulunuyor." dedi.

TOKİ projelerine yoğun talep gösteriliyor, TOKİ'nin Türkiye'nin bir çok ilinde gerçekleştireceği satışlar için başvuru yapacak adayların T.C. vatandaşı olması, başvuru yapılacak TOKİ projesinin bulunduğu ilde en az 1 senedir ikamet ediyor olması, TOKİ'den daha önce konut satın almamış olması, başvuru yapan kişi, eşi ya da çocuklarının üzerine tarla, bağ , bahçe , köy evi ya da iş yeri sahibi olmaması, eşi vefat eden ya da çocuklu dul kadınlar dışında başvuru tarihi itibariyle 25 yaş şartının yerine getirilebilmesi, aylık hane halkı gelirinin, 4500 TL'nin altında olması gerekiyor.

 Ev taksitleri emekli bütçelerine uygun olarak, 167 TL'den başlıyor. Vadeler 20 yıla kadar uzatılabiliyor.  Emekli kesime hitap eden konutlar 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 olarak sunuluyor.  TOKİ Başkanı detaylı bilgilendirmenin Alo TOKİ hattından öğrenilebileceğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA