TESK'ten 'Vurgun' Uyarısı : Denetimler Artmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, artan döviz kurlarının merdiven altı üreticiler tarafından fırsata dönüştürülmeye çalışıldığına dikkat çekti.

TESK'ten 'Vurgun' Uyarısı : Denetimler Artmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, artan döviz kurlarının merdiven altı üreticiler tarafından fırsata dönüştürülmeye çalışıldığına dikkat çekerek, "Ürün pahalılığından faydalanan merdiven altı üreticileri, son zamanlarda fason ürünleri piyasaya daha fazla sürmeye başladı. Sağlığımızı tehdit eden ve kayıt dışı ekonomiyi artıran merdiven altı üretime yönelik denetimler artırılmalı." dedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, bir çok sektörde döviz kuruna bağlı yapılan son zamların, dar gelirli vatandaşların alım gücünün düşmesine sebep olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların daha ucuz ürün satın almak için arayışa girdiğini, merdiven altı üreticilerin de bu durumu fırsat bilerek vurgun peşinde olduklarını söyledi.

Palandöken, "Dövize bağlı olarak özellikle ithal ürün fiyatlarının aşırı yükselmesiyle bu ürünlerin piyasadaki taklitleri arttı. Ürün pahalılığından faydalanan merdiven altı üreticileri son zamanlarda fason ürünleri piyasaya daha fazla sürmeye başladı. Sağlığımızı tehdit eden ve kayıt dışı ekonomiyi artıran merdiven altı üretime yönelik denetimler artırılmalı. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken piyasayı çok iyi kontrol ederek ürün karşılaştırması yapmalı." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA