Tek Tip Askerlik İçin Yeni Gelişme: İşte Tek Tip Askerlik Tarihi ve Askerlik Süresi

Son dakika haberi: Tek tip askerlik hakkında önemli son dakika bilgileri geldi. Yeni açıklamada diplomaya göre askerlik süresi olacağı belirtilirken, tek tip askerlik yasasının seçimden sonra Meclise geleceği bildirildi.

Tek Tip Askerlik İçin Yeni Gelişme: İşte Tek Tip Askerlik Tarihi ve Askerlik Süresi

Tek tip askerlik şekli ve yürülüğe gireceği tarih netleşiyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçtiğimiz gün TBMM 'de bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerle sohbet eden Turan, yeni askerlk sistemine değindi ve Milli Savunma Bakanlığı'nın yeni sistem konusunda önemli bir mesafe aldığını söyledi. 

BAZI DETAYLARDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Taslağın genel olarak hazır olduğunu söyleyen Bülent Turan, bazı detayların da tamamlanmasının ardından beklenen açıklamanın geleceğini söyledi. BBC 'nin aktardığı son bilgiye göre yeni askerlik sistemi için teklif, 31 Mart seçimlerinden sonra TBMM 'ye gelecek ve görüşülecek. 

Bülent Turan yaptığı açıklamada, üzerinde çalışılan son konuların , askerlik sürelerinin hangi meslek grubuna ve hangi diploma sahiplerine nasıl uygulanacağı konusunda birkaç alternatif üzerinde olduğunu aktardı. 

Buna göre bedelli askerlik devamlı şekilde olacak ve her yıl zorunlu askerlik ihtiyacı dışında kalan 200-300 bin kişi isteğe göre bedelli askerlikten faydalanacak. Tabi bedelli askerlik yapacak vatandaşlar 1 aylık zorunlu eğitimi alacak. 

Uygulamada askerlik yapma yeterliliği olan her yurttaş bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilecek ve aylık belirlenen tutar kadar ödeme yapacak..

Bedelli askerlik ücreti, her yıl ekonomik koşullar, maliyetler göz önüne alınarak belirlenecek ve her yıl artacak.

ER OLARAK ASKERLİK YAPACAK ÜNİVERSİTELİLERİN ASKERLİK SÜRESİ

Üniversite mezunu olan ve askerliğini er olarak yapmak isteyen adaylar, diğer mezunlara göre daha az süre askerlik yapacak. 

DİPLOMA TÜRÜNE GÖRE ASKERLİK SÜRESİ

Süre olarak farklı gruplar ve diploma türüne göre 3, 6, 9 ya da 12 ay seçenekleri üzerinde duruluyor.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI İÇİN 6 AY-LİSE MEZUNLARI İÇİN 9-12 AY

Üniversite mezunları için ağırlıklı olarak üzerinde durulan süre 6 ay, lise mezunları için ise 9-12 ay seçenekleri üzerinde duruluyor.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ MAYIS 'TA

AK Parti kulislerinden aldığı bilgileri önceden veren Ankara Kuşu, yeni askerlik sisteminin Mayıs ayında yürülüğe gireceğini söyledi.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN