Tek Tip Askerlik Görüşmeleri Yeniden Başlıyor-İşte Yeni Askerlikte Son Durum

Yeni askerlik sistemi görüşmeleri TBMM Genel Kurulu 'nda yeniden başlıyor. İşte askerlik yasasında son durum.

Tek Tip Askerlik Görüşmeleri Yeniden Başlıyor-İşte Yeni Askerlikte Son Durum

Yeni askerlik sistemi görüşmeleri bugün başlıyor.

Geçtiğimiz hafta TBMM 'de başlayan yeni askerlik görüşmeleri, sadece ilk 2 madde ile sınırlı kalmış ve askerlik bu haftaya ertelenmişti. Milyonlarca kişinin büyük bir merakla beklediği yeni askerlik sistemi görüşmeleri, saat 15,00 'da TBMM Genel Kurulu 'nun toplanması ile birlikte ele alınacak. 

AK Partili Mehmet Muş,  yeni askerlik sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada "Önümüzdeki salıdan itibaren askerlik kanunun görüşülmesine TBMM'de devam edeceğiz. Muhalefeti biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta Milli Savunma Bakanı teknik konularda bilgilendirmek maksadıyla görüşme gerçekleştirdi.

Şu an geldiğimiz noktada, bu hafta diğer parti gruplarından gelen bazı öneriler ve tavsiler vardı. Onları da değerlendirdik.

TBMM'nin kabul etmesi halinde cuma günü bu teklif geçecek. Yani takdir Genel Kurul'daki kıymetli milletvekillerinin." demişti.

AK Partili Vekil ve Milli Savunma Komisyon üyesi İsmail Kaya İnstagram üzerinden yaptığı paylaşımında "Bu hafta inşallah muhalefetinde destek vermesi ile Cuma’ya kadar Yeni Askeralma Kanunu teklifini Meclis Genel Kurulunda kabul ederek yasalaştırırız diye ümit ediyoruz. " dedi.

TERHİSLER TEMMUZ AYINDA

Yeni askerlik sisteminin Cumaya kadar TBMM 'den geçmesi sonrası kanun Cumhurbaşkanlığı 'na gidecek ve daha sonra Resmi Gazete 'de yayımlanıp yürürlüğe girecek. Yürürlüğe girmesi sonrası birliklere yeni sistem için yazı gönderilecek ve 6 ayını tamamlayanlar terhis olmaya başlayacak. 

Öte yandan dün yapılan açıklamalarda , bazı maddelerde değişiklik olabileceği belirtildi. 

YENİ ASKERLİK SİSTEMİNİ BEKLEYEN diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için  TIKLA